Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Valtiovarainministeriön työjärjestykseen muutoksia heinäkuun alussa

Valtiovarainministeriö
20.6.2017 9.54
Tiedote

Valtiovarainministeriöön perustetaan hallintopolitiikan alivaltiosihteerin virka. Viran perustamisen tavoitteena on vahvistaa digitalisaation, maakunta- ja kuntavalmistelun, valtion henkilöstön kehittämisen sekä hallinnon ja palvelujen uusien toimintatapojen valmistelun johtamista.

Hallintopolitiikan alivaltiosihteeri ja kansainvälisten asioiden alivaltiosihteeri avustavat valtiosihteeri-kansliapäällikköä ministeriön johtamisessa ja toimivat toimialueidensa osastopäälliköiden esimiehinä.

Valtionhallinnon yleinen kehittäminen keskitetään henkilöstö- ja hallintopolitiikan osastolle. Samalla osaston toiminnassa nousevat keskeiseen rooliin valtion henkilöstön kehittäminen ja uudet toimintatavat.

Valtion työnantajatehtäviä varten henkilöstö- ja hallintopolitiikan osaston yhteydessä toimii työnantajatoiminto, joka raportoi valtiosihteeri-kansliapäällikölle. Toimintoa johtaa neuvottelujohtaja. 

Kunta- ja aluehallinto-osasto keskittyy vastaamaan maakuntalainsäädännön mukanaan tuomista laajenevista vastuista.

Työjärjestyksen muutokset tulevat voimaan 1. heinäkuuta. Kunta- ja maakunta-asioiden osalta työjärjestystä on tarkoitus päivittää heti, kun maakuntiin liittyvä lainsäädäntö on hyväksytty.

Lisätietoja:

Hallinto- ja kehitysjohtaja Helena Tarkka, puh. 02955 30141, helena.tarkka(at)vm.fi
Erityisavustaja Tuomas Vanhanen, puh. 02955 30216, tuomas.vanhanen(at)vm.fi