Skip to content
Media

Suomen, Ruotsin ja Tanskan valtiovarainministerit:
Globaali yhteistyö on ratkaisu digitalouden verotushaasteisiin

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 4.6.2018 10.30
Uutinen

Suomen, Ruotsin ja Tanskan valtiovarainministerit ottivat yhdessä kantaa digitaalisen talouden verotukseen. Ministereiden näkemyksen mukaan digitaalista ja perinteistä taloutta tulee verottaa siellä, missä arvo syntyy.

”Digitalisaatio muuttaa maailmaa nopeasti ja tulevaisuudessa se tulee koskemaan myös yrityksiä, joita tällä hetkellä pidämme perinteisinä. Kaikkia yrityksiä - uusia ja vanhoja, enemmän tai vähemmän digitaalisia, kansallisia ja kansainvälisiä - tulisi verottaa samankaltaisella tehokkaalla ja oikeudenmukaisella tavalla perustuen siihen, missä arvo luodaan”, sanoo valtiovarainministeri Petteri Orpo.

”Haluamme, että Pohjoismaat ja muu EU säilyvät kilpailukykyisinä yhä yhteneväisemmässä ja digitaalisemmassa maailmassa.”

Europan komissio antoi maaliskuussa 2018 kaksi direktiiviehdotusta, joissa esitetään erityisiä digitaalista taloutta koskevia verosäännöksiä. Ehdotukset siirtäisivät verotusoikeutta valtiolle, jossa kuluttaja tai digitaalinen käyttäjä sijaitsee.

Lue lisää ehdotuksista: Valtiovarainministerit keskustelevat digitaalisen talouden verotuksesta ja Kreikan tilanteesta (tiedote 25.4.2018)

Ministerien kannanotto: Global cooperation is key to address tax challenges from digitalization (PDF)

Lisätietoja:

Erityisavustaja Elisa Tarkiainen, puh. 02955 30589, [email protected]