Skip to content
Media

EU-kokoukset
EU:n valtiovarainministerit keskustelivat Helsingissä energiaverotuksesta

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 14.9.2019 12.46
Tiedote
Mika Lintilä.

Epävirallisen valtiovarainministerikokouksen toisena päivänä lauantaina 14. syyskuuta aiheena olivat energiaverotuksen lisäksi EU:n finanssipoliittisten säännöt.

Kokouksen puheenjohtajana toimi valtiovarainministeri Mika Lintilä.

Energiaverotus tukemaan ilmastotyötä

Ministerit pohtivat ensimmäisenä kokouspäivänään, miten ilmastonmuutoksen vastaista työtä tulisi edistää juuri valtiovarainministerien vastuualueilla. Keskustelu ilmastotoimista jatkui lauantaina 14. syyskuuta, kun ministerit käsittelivät energiaverotusta. EU:n komissio on juuri julkaissut arvionsa energiaverodirektiivistä.

Keskeisimpiä keskustelussa esille nousseita teemoja olivat kilpailukyky, ilmastonmuutoksen hillintä ja energiaverotuksen yleinen, yhteiskunnallinen hyväksyttävyys.

”Olimme yhtä mieltä siitä, että energiaverotuksella voidaan edistää ilmasto- ja energiatavoitteiden saavuttamista. Uskon, että keskustelumme anti otetaan huomioon, jos energiaverodirektiiviä päätetään uudistaa”, ministeri Lintilä sanoo.

Suomi painottaa neuvoston puheenjohtajana, että EU:n täytyy nostaa profiiliaan globaalina ilmastojohtajana. Tavoitteena on luoda pitkän aikavälin ilmastostrategia, jolla EU on hiilineutraali vuonna 2050.

Lisätietoja:

Finanssineuvos Martti Salmi, valtiovarainministeriö, puh. 0400 510 304, martti.salmi(at)vm.fi
Valtiovarainministerin erityisavustaja Niina Nurkkala, puh. 050 347 2661, niina.nurkkala(at)vm.fi
Viestintäasiantuntija Tommi Tolkki (haastattelupyynnöt), valtiovarainministeriö, puh. 02955 30269 (EU-puheenjohtajuuskauden mediapalvelu), press(at)vm.fi

Kokouksen ohjelma ja keskusteluasiakirjat
Neuvoston uutishuone: videot
Valokuvat Flickr-palvelussa
EU2019FI-taustoitus: Energiaverotus tukemaan ilmastotyötä
EU:n valtiovarainministerit: Hybridiuhkiin kiinnitettävä enemmän huomiota (Tiedote 13.9.2019)

Rahoitusmarkkinat Talouspolitiikka Verotus