Skip to content
Government and ministries Media

Valtiovarainministeriö mukana Business Lead -ohjelmassa – tavoitteena tarjota väylä suomalaiseen työelämään

Valtiovarainministeriö
13.5.2019 11.07
Tiedote

Valtiovarainministeriö ottaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa osaa Hanken & SSE Executive Educationin järjestämään Business Lead -harjoitteluohjelmaan. Ministeriön virkamiehet toimivat ohjelmassa mentoreina. Tänään 13.5. alkanut ohjelma tarjoaa korkeakoulutetuille maahanmuuttajille ja pakolaisille mahdollisuuden päästä tutustumaan suomalaiseen työelämään.

Väestön ikääntyessä ja työikäisten osuuden pienentyessä työllisyysaste on saatava korkeammaksi ja työn tuottavuutta parannettava, jos nykyisenkaltaisen hyvinvointiyhteiskunnan rahoitus halutaan turvata. Työllisyyttä voidaan lisätä alentamalla työttömyyttä, kannustamalla työvoiman ulkopuolella olevia työelämään tai edistämällä työperäistä maahanmuuttoa.

– Työllisyyden tukeminen on entistäkin tärkeämpää, kun työikäisen väestön määrä supistuu Suomessa. Suomessa ei vielä hyödynnetä täydellä potentiaalilla muualta tulleiden osaajien ammattitaitoa. Siksi onkin erittäin tärkeää, että erilaisia työelämään tutustuttavia ohjelmia toteutetaan, toteaa valtiosihteeri kansliapäällikkönä Martti Hetemäki.

Virkamiesmentorit odottavat innolla ensimmäisiä tapaamisia

Business Lead -ohjelma toimii siltana työelämään siirtymiselle. Ohjelma sisältää mentoroinnin lisäksi muun muassa liike-elämän opintoja, online-opiskelua sekä kolmen kuukauden työharjoittelun.

Valtiovarainministeriön virkamiehet toimivat ohjelmassa mentoreina 3-4 henkilön ryhmille. Mentorointi kestää noin neljä kuukautta ja on hyvin käytännönläheistä koulutettavien auttamista suomalaiseen yhteiskuntaan ja työelämään integroitumisessa.

– Business Lead -harjoitteluohjelmaan osallistuminen on meillä ministeriössä askel uudenlaiseen tekemiseen. Kun puhutaan puitteiden luomisesta työllisyyden kasvulle, olemme aivan valtiovarainministeriön strategian ytimessä. Nyt pääsemme konkreettisesti toimimaan ja jakamaan omaa osaamistamme mutta samalla myös kuulemaan työnhaun käytännön vaikeuksista. Saimme viikossa kokoon yksitoista virkamiesmentoria, jotka ovat innoissaan aloittamassa työtänsä, kertoo valtiovarainministeriön viestintäjohtaja Liinu Lehto.

Business Lead -ohjelma on osa työ- ja elinkeinoministeriön toteuttamaa Kotouttamisen SIB (Social Impact Bond) -hanketta. Voit tutustua Business Lead -ohjelmaan tarkemmin Hanken SSE:n verkkosivustolla.

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Liinu Lehto, puh. 029 5530221, liinu.lehto(at)vm.fi