Katju Holkeri edistää avointa hallintoa ja demokratiaa

Finanssineuvos Katju Holkeri kertoo uratarinassaan pitkästä urastaan VM:ssä hallintopolitiikan eri osa-alueilla.

​"Kun tulin valtiovarainministeriöön vuonna 1991, ensimmäinen työni oli kansainvälinen vertailuprojekti "Maailman paras julkinen sektori?" Se tempaisi mukanaan. Vuosien kuluessa olen tehnyt töitä lähes kaikilla hallintopolitiikan eri osa-alueilla. Tällä hetkellä työskentelen muun muassa avoimen hallinnon ja kansallisten dialogien parissa sekä toimin yksikön päällikkönä.

Minulle on tärkeää, että yhteiskunnassa hiljaisemmatkin äänet tulevat kuulluiksi päätöksenteon valmistelussa. Vaikka demokratian tilanne on Suomessa hyvä, hyvinvointimme on vahvasti riippuvainen muiden maiden demokratiakehityksestä ja hallintojen toimivuudesta.

Työssäni onkin aina ollut mukana kansainvälisiä tehtäviä, yhteistyötä tutkijoiden kanssa ja myös kansalaisnäkökulmaa. Työ on vienyt eri puolille Eurooppaa ja maailmaa, mutta myös kotimaassa paikkoihin, jotka eivät ehkä ensimmäisenä tule mieleen ministeriömme vastuista. Olemme kollegoiden kanssa muun muassa jalkautuneet Kuopion torille ja Vaasan joulumarkkinoilla sekä tavanneet ikäihmisiä messuilla.

Olen hyvin onnellinen, että edelleen joka aamu on ilo tulla tekemään töitä niin mukavien ihmisten kanssa. Monista on tullut hyviä ystäviä."

Katju Holkeri
Finanssineuvos