Hyppää sisältöön

Julkisen hallinnon ICT

Valtiovarainministeriö ohjaa julkisen hallinnon tietohallintoa, rakenteiden kehittämistä sekä yhteisiä palveluja ja palvelutuotantoa. Lisäksi se ohjaa sähköisen asioinnin ja tietoturvallisuuden yleisiä perusteita. Lisäksi ministeriö valmistelee tieto- ja hallintopolitiikkaa sekä näitä koskevaa lainsäädäntöä. Kukin ministeriö ohjaa oman toimialansa tietohallinnon ja tietohallintohankkeiden kehittämistä.

Valtiovarainministeriön  julkisen hallinnon tieto- ja viestintätekninen osasto toimii julkisen hallinnon digitalisaation edellytysten luojana ja vahvana suunnannäyttäjänä. Edellytyksiä luodaan ohjaamalla julkisen hallinnon palvelut ensisijaisesti digitaalisiksi, edistämällä hallinnon yhteentoimivuutta ja mahdollistamalla viranomaisten turvallinen toiminta.

Katso myös

Tietopoliittinen selonteko

Tietopoliittinen selonteko

Eettistä tietopolitiikkaa tekoälyn aikakaudella” -nimisen selonteon teemoina ovat muun muassa tietopolitiikan määrittäminen, tekoälyn hyödyntäminen laajasti, tekoälyn osaamistarpeet sekä alusta- ja datatalous.

Tietopoliittinen selonteko

Kansallinen tekoälyohjelma AuroraAi

Kansallinen tekoälyohjelma AuroraAi

Kansallisen tekoälyohjelma AuroraAI:n tavoitteena on toteuttaa ihmislähtöinen toimintamalli, jossa tekoäly auttaa kansalaisia ja yrityksiä hyödyntämään palveluita oikea-aikaisesti ja eettisesti kestävällä tavalla.

AuroraAI

Suomidigi

Suomidigi

Suomidigi on julkisen hallinnon kehittäjien kohtauspaikka. Suomidigissä kannustetaan ja innostetaan asiantuntijoita tekemään asiakaslähtöistä prosessien uudistamista uudella tavoin digitalisoinnin periaatteita hyödyntäen.

Suomidigi.fi