Hyppää sisältöön

Valtio työnantajana

Valtiovarainministeriö vastaa valtionhallinnon kehittämisestä ja valtion henkilöstövoimavarojen johtamisesta. Valtion budjettitalouden virastoissa työskenteli vuoden 2017 lopussa n. 73 000 henkilöä.

Valtionhallinnon kehittämisosasto kehittää valtionhallinnon ohjausjärjestelmiä ja rakenteita. Osasto tukee valtion virastoja johtamisen ja henkilöstön kehittämisessä ja valmistelee valtion virkamies- ja virkaehtolainsäädännön. Osasto edistää myös valtion kilpailukykyä työnantajana. Osastolla valmistellaan myös valtion hankintatoimen ohjaukseen ja valtion kiinteistövarallisuuteen liittyviä asioita.  

Valtion työmarkkinalaitos VTML edustaa valtiotyönantajaa koko työmarkkinakenttää koskevissa työmarkkinaneuvotteluissa ja niiden valmisteluissa. VTML solmii valtion keskustason virka- ja työehtosopimukset sekä tukee ja ohjaa virastojen työnantaja- ja sopimustoimintaa. VTML vastaa lisäksi valtiotyönantajan edunvalvonnasta. 

Tutustu myös 

Työ 2.0

Työ 2.0

Valtiovarainministeriön, Valtiokonttorin, Senaatti-kiinteistön ja Valtorin yhteistyöhanke Työ 2.0 antaa työkaluja, käytännön malleja ja vinkkejä valtionhallinnon työntekemisen tapojen uudistamiseen.

Työ 2.0

Valtiotyönantaja

Valtiotyönantaja

Valtion työmarkkinalaitoksen julkaisema Valtiotyönantaja on suunnattu valtionhallinnon johdolle sekä virastojen työnantaja- ja henkilöstöasioiden parissa työskenteleville. Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä verkkolehti sisältää paljon yleisartikkeleita henkilöstö- ja hallintopolitiikan saralta.

Valtiotyönantaja

Valikko