Tiedonhallintalautakunta

Julkisen hallinnon tiedonhallintalautakunta on monialaiseen asiantuntijayhteistyöhön perustuva viranomainen, joka toimii valtiovarainministeriön yhteydessä.

Tutustu tiedonhallintalautakunnan toimintaan videon avulla. (Youtube)

Tiedonhallintalautakunnan tehtävänä on edistää tiedonhallintalaissa säädettyjen tiedonhallinnan ja tietoturvallisuuden menettelytapojen ja tiedonhallintalain vaatimusten toteuttamista. Tiedonhallintalautakunta ei ole tiedonhallinnan yleisviranomainen, vaan sen tehtävät liittyvät tiedonhallintalakiin.

Tiedonhallintalautakunnan toisena tehtävänä on valvoa valtion virastojen ja laitosten sekä kuntien ja kuntayhtymien tiedonhallintalain noudattamista arvioimalla.

Tiedonhallintalautakunta kokoontuu keväällä 2020:

ti 11.2. Tiedonhallintalautakunnan kokouksen pöytäkirja

to 26.3. Tiedonhallintalautakunnan kokouksen asialista

ke 6.5.

ti 26.5.

ti 26.6.

Kokousasiakirjat lisätään sivuille niiden valmistuttua. Asialistat julkaistaan ennen kokousta ja pöytäkirjat kokousten jälkeen, heti niiden valmistuttua.

Hyväksytyt suositukset julkaistaan niiden julkaisuprosessin valmistumisen jälkeen. Suositus johdon vastuista tiedonhallinnassa on nyt julkaistu ja se löytyy sivun alalaidasta. Suositusten turvallisuusluokiteltavien asiakirjojen käsittelystä ja asiakirjajulkisuuden toteuttamiseen julkaisuprosessi on vielä kesken.

Sivujen sisältöä täydennetään kevään 2020 aikana. 

Yhteystiedot

Tomi Voutilainen, neuvotteleva virkamies 
valtiovarainministeriö, Julkisen hallinnon tieto- ja viestintätekninen osasto / Julk ICT, Tietopolitiikka 0295530453