Harjoittelijaksi valtiovarainministeriöön

Valtiovarainministeriössä työskentelee vuosittain kymmeniä korkeakouluharjoittelijoita ministeriön eri osastoilla. Monet ovat myös työllistyneet meille harjoittelun jälkeen.

Valtiovarainministeriön korkeakouluharjoittelijana teet aidosti merkityksellistä työtä: me luomme valinnan mahdollisuuksia tuleville sukupolville vahvistamalla kestävää kasvua, pitämällä huolta julkisesta taloudesta ja vaalimalla hyvää hallintoa. Pääset työskentelemään monipuolisten ja haastavien tehtävien äärellä, jotka tukevat opintoja ja ammatillista kehittymistä mahdollisimman hyvin. 

Harjoittelupaikkoja on tarjolla useiden eri alojen opiskelijoille: haemme muun muassa oikeustieteen, kauppatieteiden, taloustieteen, tekniikan, viestinnän ja politiikan sekä hallintotieteiden osaajia. Tarjolla on myös pidempiä viiden kuukauden pituisia harjoittelumahdollisuuksia ammattikorkeakouluopiskelijoille. Joukkoomme sopivat parhaiten yhteistyökykyiset, ratkaisuhakuiset ja innostuneet tulevaisuuden tekijät. 

Kiinnostuitko? Harjoittelupaikkojen määrä ja painotukset vaihtelevat vuosittain, joten seuraathan hakuilmoituksia oppilaitosten omissa hakukanavissa sekä valtion työnhakupalvelussa valtiolle.fi:ssä. Julkaisemme yliopisto-opiskelijoille suunnatut harjoittelupaikat yleensä alkuvuodesta ja ammattikorkeakouluopiskelijoiden harjoittelupaikat porrastetusti keväällä ja syksyllä. Otathan myös sosiaalisen median kanavamme haltuun, jotta pysyt ajan tasalla harjoittelupaikoista ja muista ministeriön ajankohtaisista asioista.

Harjoitteluun hakevan on oltava opiskelija, mutta oppilaitoksen myöntämän harjoittelutuen saaminen ei ole välttämätöntä. 

Millaista on olla harjoittelija ministeriössä?

Videolla VM:ssä työskennelleet harjoittelijat kertovat omista kokemuksistaan.

Opinnäytetyöt ja pro gradu -tutkielmat

Monipuolisten harjoittelupaikkojen lisäksi pyrimme tarjoamaan myös erilaisia lopputyömahdollisuuksia (kuten opinnäytetyöt ja pro gradu -tutkielmat) eri alojen opiskelijoille. Toimintaympäristömme muutostekijät liittyvät erityisesti seuraaviin aihealueisiin; ilmastonmuutos ja luontokato, teknologia ja digitalisaatio, alueellinen eriytyminen ja kaupungistuminen, väestörakenteen muutos, julkisen puheen muutos ja kansalaisten osallisuus, data ja datatalous, geopolitiikan vaikutus talouteen, työn murros, sekä maahanmuutto ja muuttoliike.

Lopputyömahdollisuuksista ja mahdollisista aiheista voi tiedustella suoraan ministeriön eri osastoilta. Huomioithan, ettei harjoittelun ulkopuolella suoritetuista lopputöistä lähtökohtaisesti makseta korvausta.

Korkeakouluyhteistyö 

Edistämme yhteistyötä opiskelijoiden, korkeakoulujen ja yliopistojen kanssa matkallamme kohti taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää Suomea ja Euroopan unionia. Ajankohtaiset, tuoreet ja rohkeat ajatukset ovat tervetulleita, kun varmistamme taloudelliset valinnan mahdollisuudet hyvinvoivassa oikeusvaltiossa myös tuleville sukupolville. Pyrimme järjestämään erilaisia korkeakouluopiskelijoille suunnattuja tilaisuuksia harjoittelumahdollisuuksiin ja muihin ajankohtaisiin teemoihin liittyen. 

Yhteydenotot korkeakouluyhteistyöhön, luento- ja kurssivierailuihin sekä ekskursioiden järjestämiseen liittyen voi suunnata ministeriön kehittämispäällikkö Pilvi Pellikalle: puh. 0295 530 358, pilvi.pellikka(at)gov.fi.