Työmarkkinakeskusjärjestöt tiedottavat
Työmarkkinakeskusjärjestöt: Jaettu perhevastuu lisää työhyvinvointia ja työelämän tasa-arvoa

15.5.2023 12.11
VM
Isä ja tytär lukevat yhdessä kirjaa
Työmarkkinakeskusjärjestöt kannustavat työpaikkoja tukemaan perhevastuun tasaisempaa jakautumista. Perhevapaauudistus mahdollistaa työelämän tasa-arvon parantamisen työpaikoilla, mutta lisäksi tarvitaan työpaikkojen yhteisiä pelisääntöjä ja hyvien käytäntöjen kehittämistä sekä koko työyhteisön perhemyönteistä suhtautumista, painottavat EK, Akava, Kirkon työmarkkinalaitos, Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT, SAK, STTK ja Valtion työmarkkinalaitos. Järjestöt julkaisevat perheiden päivänä aineistoa työpaikkojen käyttöön. 

Kuntia ja hyvinvointialueita kuullaan rahoituksen siirtolaskelmien oikaisusta

10.5.2023 12.09
VM
Ihminen kävelee rollaattorin kanssa
Kuntien vuoden 2022 tilinpäätöstiedoissa on tullut esiin tilanteita, jotka mahdollisesti vääristävät merkittävästi sote-uudistuksen rahoituksen siirtoon liittyviä laskelmia. Kuntien raportoimat tiedot eivät kaikilta osin vastaa kustannuksia, jotka palvelujen järjestämiseen menee yhden vuoden aikana. Tämän takia sääntelyä rahoituksen siirrossa huomioon otettavista kustannuksista on tarpeen tarkentaa.

Raportti: Valtori on parantanut toimintaansa

12.5.2023 11.51
VM
Rakennus ja pilviä taivaalla
Selvityksen mukaan valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin toiminta on parantunut, mutta kehitystyötä on jatkettava yhä määrätietoisesti. Selvityksen tuloksia tullaan käyttämään hyödyksi Valtorin jatkuvassa kehittämisessä.

Erityisasiantuntija Ulla Suomela:
Tutkimus- ja kehittämistoiminnan tavoitteiden tueksi tarvitaan sujuvia valtionavustuskäytänteitä

8.5.2023 12.28
VM
"TKI-rahoituksella luodaan edellytyksiä Suomen menestymiselle, tuottavuudelle ja kasvulle. Valtionavustukset ovat keino tutkimus- ja kehittämistoiminnan rahoittamisessa ja tämän tavoitteen saavuttamisessa", kirjoittaa erityisasiantuntija Ulla Suomela.

Ota kantaa pankkipalvelujen saatavuuteen ja käteisen käyttöön

21.4.2023 10.21
VM
Saatko pankiltasi riittävän hyvää sähköistä ja henkilökohtaista palvelua? Pitäisikö tietyt kaupat velvoittaa ottamaan vastaan käteistä? Tarjoaako pankki yrityksellesi tai yhdistyksellesi palveluita kohtuuhintaan? Kerro mielipiteesi muun muassa näistä aiheista otakantaa.fi-kyselyssämme.

Julkaisuja

Uutiskirjeet

Julkaisemme ajankohtaista tietoa & uusia näkökulmia tarjoavia uutiskirjeitä muun muassa ICT:n, kuntakentän ja hallinnon kehittämisen ajankohtaisista teemoista.

Tilaa uutiskirjeitä

Taloudellinen katsaus, kevät 2023

Talous pienenee 0,2 prosenttia vuonna 2023. Vuonna 2024 kasvua odotetaan tulevan 1,3 prosenttia ja 1,6 prosenttia vuonna 2025.

Taloudellinen katsaus, kevät 2023

Julkisen talouden meno- ja rakennekartoitus

Meno- ja rakennekartoituksen tarkoituksena on auttaa hahmottamaan, mihin kohteisiin julkisia varoja tällä hetkellä käytetään.

Meno- ja rakennekartoitus

Tutustu myös

Kestävä kasvu

Kestävä kasvu

Kestävän kasvun ohjelma vauhdittaa uudistumista, tuottavuutta ja talouskasvua. Ohjelman rahoitus tulee pääosin EU:n elpymisvälineestä.

Kestävä kasvu

Valtion budjetti

Valtion budjetti

Tältä sivulta löydät budjettiesitykseen vuodelle 2023.

Budjettiesitys 2023

Tutkibudjettia.fi

Tutkibudjettia.fi

Visuaalisessa ja vuorovaikutteisessa palvelussa voi kätevästi tutkia, millaisista tuloista ja menoista valtion budjetti koostuu.

Tutkibudjettia.fi

Rahanpesu.fi

Rahanpesu.fi

Estä rahanpesu ja terrorismin rahoittaminen –  tutustu sivustoon, jolle kokosimme tietoa aihepiiristä.

Rahanpesu.fi

Valtionavustukset

Valtionavustukset

Sivuille on koottu ajankohtaista tietoa valtionavustustoiminnan kehittämisestä.

Valtionavustustoiminnan kehittäminen

Kuvapankki

Kuvapankki

Valtiovarainministeriön kuvapankki sisältää kuvia muun muassa ministeriön ylimmästä johdosta ja ministeriön tilaisuuksista.

Valtiovarainministeriön kuvapankki

Ministeriö

Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö uudistaa, ohjaa ja luo toimintaedellytyksiä taloudelle ja julkiselle hallinnolle. Visionamme on rakentaa tulevien sukupolvien taloudelle ja hyvinvoinnille vakaa perusta.

Lisätietoa valtiovarainministeriöstä

Hallinnonala

Hallinnonala

Valtiovarainministeriön hallinnonalalla työskentelee noin 12 000 henkilöä, joista suurin osa on vero- ja tullihallinnon palveluksessa.

Valtiovarainministeriön hallinnonala

Ministerit

Annika Saarikko
Annika Saarikko
Valtiovarainministeri
Sirpa Paatero
Sirpa Paatero
Kuntaministeri