Kuntien tilinpäätöstiedot ja tilinpäätöskortti

 

Kuntien ja kuntayhtymien tilinpäätösarviot vuodelta 2021

Manner-Suomen kuntien ja kuntayhtymien vuoden 2021 tilinpäätösarviotiedot julkaistiin helmikuun alussa. Tiedot raportoitiin ensimmäistä kertaa Valtiokonttorin automaattisen talousraportoinnin kautta aiemman Tilastokeskuksen tiedonkeruun sijasta. Valtiovarainministeriö on koostanut asiaa koskevan muistion, joka löytyy alla olevasta linkistä. Muistiossa kuvataan tiiviisti Manner-Suomen kuntien ja kuntayhtymien taloustilannetta vuoden 2021 tilinpäätösarviotietojen perusteella sekä koko maan tasolla että kunta- ja kuntayhtymäryhmittäin. Yksityiskohtaiset kunta- ja kuntayhtymäkohtaiset tiedot löytyvät Valtiokonttorin verkkosivuilta osoitteesta https://www.tutkihallintoa.fi/kunnat/ .

Kuntien ja kuntayhtymien tilinpäätösarviot vuodelta 2021-muistio

Kuntien tilinpäätöstiedot

Kuntakonsernien, kuntien ja kuntayhtymien ennakolliset tilinpäätökset vuonna 2020 –muistiossa kuvataan toukokuussa 2021 julkistettujen tilinpäätösennakoiden pohjalta Manner-Suomen kuntatalouden kehitystä vuonna 2020. Kuntatalouden tarkastelu käsittää kuntien ja kuntayhtymien tarkastelun. Kyseessä ovat ulkoiset laskelmat eli sisäiset erät on eliminoitu ja liikelaitokset yhdistetty rivi riviltä. 

Kuntien ennakolliset tilinpäätöstiedot vuonna 2020 -muistio

Kuntien tilinpäätöskortti

Kuntien tilinpäätöskorteissa on koottuna kuntien tilinpäätökset vuosilta 2018-2020. Kuntakortissa esitetään tuloslaskelman, rahoituslaskelman ja taseen keskeiset tunnusluvut kuntakohtaisesti ja koko maan tasolla. Tilinpäätöksiä voi tarkastella kunnittain valitsemalla kunnan nimen taulukon pudotusvalikosta.

Kuntien tilinpäätökset 2018-2020, kuntakortti (päivitetty 12.10.2021)

Kuntakonsernien tilinpäätöskortti

Kuntakonsernien tilinpäätöskorteissa on koottuna kuntakonsernien tilinpäätökset vuosilta 2018-2020. Kortissa esitetään tuloslaskelman, rahoituslaskelman ja taseen keskeiset tunnusluvut konsernikohtaisesti ja koko maan tasolla. Tilinpäätöksiä voi tarkastella kuntakonserneittain valitsemalla kunnan nimen taulukon pudotusvalikosta.

Kuntakonsernien tilinpäätökset 2018-2020, kuntakortti (päivitetty 12.10.2021)

Yhteystiedot

Vesa Lappalainen, finanssineuvos 
valtiovarainministeriö, Kunta- ja aluehallinto-osasto, Hallinto-, rakenne- ja talousyksikkö / HART 0295530389  


Ville Salonen, neuvotteleva virkamies 
valtiovarainministeriö, Kunta- ja aluehallinto-osasto, Hallinto-, rakenne- ja talousyksikkö / HART 0295530388