Kohti 2020-luvun kansalaislähtöistä julkista hallintoa -strategiahanke

Suomalainen yhteiskunta on voimakkaassa murroksessa muun muassa väestön ikääntymisen, muuttoliikkeen ja digitalisaation myötä. Jotta suomalainen julkinen hallinto pystyy vastaamaan yhteiskunnassa tapahtuviin muutoksiin, tarvitaan julkiselle hallinnolle ja palveluille yhteinen strategia. Kohti 2020-luvun kansalaislähtöistä julkista hallintoa -strategiahankkeessa valmistellaan periaatteita julkisen hallinnon ja palvelujen uudistamiselle. Strategialla tuetaan valtion viranomaisten, kuntien ja tulevien itsehallinnollisten maakuntien välistä yhteistyötä ja työnjakoa.

Julkisen hallinnon strategiaa valmistellaan avoimesti monenvälisessä yhteistyössä. Mukaan osallistumaan kutsutaan kansalaisia, yhteisöjä, yrityksiä, kuntia ja virastoja. Kevään aikana kootaan näkemyksiä ja ajatuksia siitä, miten julkinen hallinto toimii tällä hetkellä ja miten julkisia palveluita pitäisi uudistaa. 

Strategiatyöhön voi osallistua kevään aikana järjestettävissä avoimissa tilaisuuksissa, joista osa toteutetaan virtuaalisesti. Lisätietoja osallistumismahdollisuuksista julkaistaan tällä sivulla. 

Keskusteluun voi osallistua Twitterissä aihetunnisteella #julkisenhallinnonstrategia.

Julkisen hallinnon strategiavalmistelun avoimet ovet

Missä?
Työ 2.0 Lab (Yliopistonkatu 5, Helsinki)

Milloin?
Ke 11.3. klo 10-16
Tule kuulemaan, mitä on tekeillä ja kertomaan omat näkemyksesi siitä, millainen on ihmislähtöinen ja tulevaisuudenkestävä julkinen hallinto vuonna 2030. Piipahda vaikka lounastauolla tai työpäivän lomassa sinulle sopivassa välissä.

Kenelle?
Julkisen hallinnon kehittäjille, osaajille, ihmettelijöille, uudistajille, työmyyrille eli ihan kaikille

Tervetuloa!

Tutustu tarkemmin:

Hankeen perustiedot

Lisätietoja:

Kohti kansalaislähtoistä ja tulevaisuuden kestävää julkishallintoa - tule mukaan julkisen hallinnon-strategian valmisteluun 4.2.2020

Projektipäällikkö Vesa Lipponen: Julkisen hallinnon strategia luo yhteistä tarinaa 21.11.2019

Muutosjohtaja Kari Hakari: Mihin julkisen hallinnon strategiaa tarvitaan? 1.10.2019

Yhteystiedot:

Projektipäällikkö Eeva Kaunismaa, valtiovarainministeriö, puh. 0295530103, eeva.kaunismaa(at)vm.fi