Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Diskussion om landskapsreformen och landskapssånger vid SuomiAreena

Finansministeriet
20.6.2018 10.58
Nyhet

Finansministeriet ordnar paneldiskussionen En smakresa till landskapen vid SuomiAreena med en mångsidig skara debattörer som tillsammans dryftar frågor som berör landskapsreformen. Förutom paneldiskussionen inkluderar programmet en kväll med landskapssånger som ordnas tillsammans med Kommunförbundet.

SuomiAreena som pågår i fem dagar är en samhällelig diskussionstillställning som är gratis och öppen för alla. Finansministeriet ordnar program under två dagar, tisdagen och onsdagen den 17 och 18 juli. Förutom paneldiskussionen som handlar om landskapsreformen kommer vi också att sjunga landskapssånger. 

Landskapssångkväll – allsång på Purje-scenen

Finansministeriets program inleds tisdagen den 17 juli med landskapssångkvällen som ordnas tillsammans med Kommunförbundet. Tillställningen leds av kommun- och reformminister Anu Vehviläinen och av Jari Koskinen, verkställande direktör för Finlands kommunförbund. Allsången leds av riksdagsledamot Mikko Alatalo, pianisten Eeva Kärnä och av Palmgren-konservatoriets sommarorkester. Flera riksdagsledamöter deltar också.

Allsången ordnas på Purje-scenen i Björneborg tisdagen den 17 juli kl. 17.30–18.30. 

Landskapsreformen behandlas vid En smakresa till landskapen -paneldiskussionen

Vid En smakresa till landskapen -diskussionen som ordnas på Puuvilla-scenen i Björneborg diskuterar man vad som egentligen förändras i och med landskapsreformen. Vad händer med demokratin, hurdant blir förhållandet mellan kommunerna och landskapen? 

Landskaps- och vårdreformens projektchef Päivi Nerg, Åbo stadsdirektör Minna Arve, ordföranden för Socialdemokratiska unga och fullmäktigeledamot i Rovaniemi Mikkel Näkkäläjärvi samt professorn i kommunikationsledning från Jyväskylä universitet Vilma Luoma-Aho deltar i paneldiskussionen. Diskussionen leds av journalisten Riku Rantala som är bekant från serierna Madventures och Docventures.

En smakresa till landskapen -diskussionen hålls på Puuvilla -scenen i Björneborg onsdagen den 18 juli kl. 11.30–12.30. Hela diskussionen spelas också in och publiceras senare på nätet. 

Mera information om evenemanget

Ytterligare information:

Liinu Lehto, kommunikationsdirektör, tfn +358 2955 30221, liinu.lehto(at)vm.fi
Katja Palonen, konsultativ tjänsteman, tfn 02955 30322, katja.palonen(at)vm.fi

Ministeriet alueuudistus-arkisto