Hyppää sisältöön
Media

Anu Nousiainen valtiovarainministeriön hallinto- ja kehitysjohtajaksi

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 12.8.2021 13.49
Tiedote
Anu Nousiainen.

Valtioneuvosto on nimittänyt hallintotieteiden maisteri Anu Nousiaisen valtiovarainministeriön hallinto- ja kehitysjohtajaksi. Nousiainen työskentelee tällä hetkellä valtiovarainministeriössä valtionhallinnon kehittämisosastolla yksikön päällikkönä.

”On erittäin hienoa päästä työskentelemään ministeriön kehittämis- ja hallintotoimintoon luomaan ja edelleen kehittämään edellytyksiä ministeriön henkilöstölle ja hallinnonalalle tehdä vaativaa asiantuntijatyötä tulevaisuutemme parhaaksi. Ajankohtaista on ministeriön uuden strategian valmistelu ja miten hyödynnämme kuluneen puolentoista vuoden ajan kokemukset työn tapojen kehittämiseksi”, Nousiainen kertoo.

Hallinto- ja kehitysjohtaja kuuluu ministeriön ylimpään johtoon ja toimii ministeriön kehittämis- ja hallintotoiminnon päällikkönä. Hallinto- ja kehitysjohtaja johtaa hallinnonalan yhtiöiden omistajaohjausta sekä vastuullaan olevien virastojen ja laitosten tulosohjausta. Lisäksi hallinto- ja kehitysjohtaja kehittää ja sovittaa yhteen valtiosihteerin kansliapäällikön apuna ministeriön sisäistä toimintaa, taloutta, organisaatiota ja henkilöstöpolitiikkaa.

Nousiainen on työskennellyt valtiovarainministeriössä vuodesta 2008 lähtien. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa hallintojohtajana aluehallintovirastojen hallinto- ja kehittämispalvelut -vastuualueella Etelä-Suomen aluehallintovirastossa ja kuntasektorilla sekä sisäministeriössä useissa eri tehtävissä.

Valtioneuvosto päätti nimityksestä 12. elokuuta. Nousiainen nimitettiin hallinto- ja kehitysjohtajan virkaan viiden vuoden määräajaksi 1.10.2021 alkaen. 

Lisätietoja:
Hallitussihteeri Toni Tuomainen, puh. 02955 30411, toni.tuomainen(at)vm.fi
Finanssineuvos Anu Nousiainen, puh. 02955 30326, anu.nousiainen(at)vm.fi