Hyppää sisältöön
Media

Uusi koulutus auttaa edistämään avoimuutta ja vaikuttavuutta viranomaisen työssä

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 2.3.2022 9.33
Uutinen

Valtiovarainministeriö on tehnyt Avoin hallinto on käytännön tekoja -verkkokoulutuksen. eOppiva-koulutuksessa esitellään konkreettisia keinoja, joilla viranomaiset voivat edistää avoimuutta ja vaikuttavuutta omassa työssään. Koulutus on tarkoitettu valtion ja kuntien viranomaisille, ja se on kaikille avoin.

Koulutukseen osallistuja pääsee pohtimaan keinoja luottamuksen, avoimuuden, vuorovaikutuksen ja osallisuuden edistämiseksi suomalaisessa yhteiskunnassa.

”Avoimen hallinnon edistäminen on meidän kaikkien vastuulla, ja eOppiva-kurssi auttaa kehittämään ja ylläpitämään osaamista. Se on tärkeää, koska avoin hallinto on suomalaisen yhteiskunnan keskeinen voimavara, jolla rakennetaan kansalaisten luottamusta, turvallisuutta ja uskoa tulevaisuuteen”, sanoo finanssineuvos Katju Holkeri.

Valtiovarainministeriö edistää avointa hallintoa yhdessä muun muassa virastojen ja kuntien kanssa. Avoimen hallinnon edistäminen on tärkeää, koska kaikilla on oikeus saada tietoa ja osallistua yhteiskuntamme toimintaan ja sen kehittämiseen. Tätä työtä tehdään valtiovarainministeriön Avoin hallinto -hankkeessa.

Lisätietoja:

Finanssineuvos Katju Holkeri, puh. 0295 530 087, katju.holkeri(at)gov.fi

Erityisasiantuntija Ira Alanko, puh. 0295 530 353, ira.alanko(at)gov.fi