Hyppää sisältöön
Media

Valtiokonttorin pääjohtajana jatkaa Timo Laitinen

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 30.4.2020 14.54 | Julkaistu suomeksi 30.4.2020 klo 15.45
Tiedote
Timo Laitinen.

Valtioneuvosto on nimittänyt oikeustieteen kandidaatti Timo Laitisen Valtiokonttorin pääjohtajaksi. Laitinen on toiminut samassa tehtävässä vuodesta 2008.

”Valtiokonttorilla on normaalioloissakin keskeinen ja tärkeä rooli mm. valtion maksuvalmiuden ja maksuliikkeen huolehtijana sekä valtion korvausasioiden hoitajana. Vallitsevina poikkeusaikoina roolimme on vain korostunut. Olen nöyrän ylpeä siitä, että minut on valittu uudelle viisivuotiskaudelle johtamaan Valtiokonttoria ja olen erittäin sitoutunut tehtävään. Tunnemme kaikki Valtiokonttorissa suurta vastuuta työstämme ja teemme kaikkemme yhteiskunnan eteen”, Laitinen kertoo.

Laitinen on toiminut lähes 12 vuoden ajan Valtiokonttorin pääjohtajana. Tätä ennen Laitinen työskenteli Valtiokonttorin vakuutustoimialan toimialajohtajana sekä Talent Partners Oy:n toimitusjohtajana.

Valtiokonttori on valtiovarainministeriön hallinnonalalle kuuluva virasto. Se järjestää rahoitus-, sijoitus-, velanhoito- ja lainanhoitopalveluja sekä työelämäpalveluja valtion virastoille ja laitoksille. Valtiokonttori hoitaa valtion keskuskirjanpitoa ja huolehtii valtion vahingonkorvausasioista. Valtiokonttori toimii myös kuntien taloustietovarannon ylläpidosta vastaavana viranomaisena sekä rekisterinpitäjänä. Lisäksi Valtiokonttori kehittää ja tuottaa valtionhallinnon sisäisiä talouteen ja henkilöstöön liittyviä konsernipalveluja.

Laitinen nimitettiin virkaan 1.6.2020 alkaen viiden vuoden määräajaksi.

Lisätietoja:

Alivaltiosihteeri Päivi Nerg, puh. 02955 30149, paivi.nerg(at)vm.fi
Pääjohtaja Timo Laitinen, puh. 02955 02200, timo.laitinen(at)valtiokonttori.fi