Hoppa till innehåll
Media

Susanna Huovinen utnämndes till understatssekreterare för förvaltningspolitik

finansministeriet
Utgivningsdatum 11.8.2022 13.36
Pressmeddelande
Susanna Huovinen.
Bild: Petteri Kivimäki

Statsrådet har utnämnt magister i samhällsvetenskaper Susanna Huovinen till understatssekreterare för förvaltningspolitik vid finansministeriet. Huovinen är för närvarande verksamhetsledare för Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry.

”Det är med iver jag tar mig an mitt nya uppdrag där jag kan dra nytta av min mångsidiga erfarenhet av arbete för den finländska förvaltningen och demokratin. Jag ser fram emot ett intressant och utmanande arbete där jag genuint kan bidra till att stärka det förvaltningsövergripande samarbetet och förbättra allmänhetens delaktighet”, berättar Huovinen.

För närvarande leder Huovinen Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry, det vill säga föreningen för mödra- och skyddshem i Mellersta Finland. Tidigare har Huovinen varit bland annat riksdagsledamot i en lång tid, omsorgsminister i Jyrki Katainens och Alexander Stubbs regeringar och kommunikationsminister i Matti Vanhanens regering.

Huovinen utnämndes till tjänsten för en viss tid på fem år från och med den 19 september.

Understatssekreteraren för förvaltningspolitik bistår statssekreteraren som kanslichef i att leda och samordna beredningen av de ärenden inom verksamhetsområdena för avdelningen för utveckling av statsförvaltningen, kommun- och regionförvaltningsavdelningen och informations- och kommunikationstekniska avdelningen inom den offentliga förvaltningen som hör till förvaltningspolitiska samordningsområdet.

Ytterligare information:
Juha Majanen, statssekreterare som kanslichef, tfn 0295 530 247, juha.majanen(a)gov.fi

Förvaltningspolitiken Ministeriet