Hyppää sisältöön
Media

Susanna Huovinen hallintopolitiikan alivaltiosihteeriksi

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 11.8.2022 13.36
Tiedote
Susanna Huovinen.
Kuva: Petteri Kivimäki

Valtioneuvosto on nimittänyt yhteiskuntatieteiden maisteri Susanna Huovisen valtiovarainministeriön hallintopolitiikan alivaltiosihteeriksi. Huovinen toimii tällä hetkellä Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtajana.

”Lähden innolla tähän tehtävään, jossa voin käyttää monipuolista kokemustani suomalaisen hallinnon ja demokratian hyväksi. Odotan mielenkiintoista ja haasteellista työtä, jossa voin aidosti vaikuttaa hallinnonrajat ylittävän yhteistyön vahvistamiseen ja kansalaisten osallisuuden parantamiseen”, kertoo Huovinen.

Huovinen johtaa tällä hetkellä Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:tä. Tätä ennen Huovinen on toiminut muun muassa pitkäaikaisena kansanedustajana, peruspalveluministerinä Jyrki Kataisen ja Alexander Stubbin hallituksissa sekä liikenne- ja viestintäministerinä Matti Vanhasen hallituksessa.

Huovinen nimitettiin tehtävään 19.9. alkaen viiden vuoden määräajaksi.

Hallintopolitiikan alivaltiosihteeri johtaa ja sovittaa yhteen valtiosihteerin kansliapäällikkönä apuna hallintopolitiikan koordinaatioalueeseen kuuluvien valtionhallinnon kehittämisosaston, kunta- ja aluehallinto-osaston sekä julkisen hallinnon tieto- ja viestintäteknisen osaston toimialaan kuuluvien asioiden valmistelua.

Lisätietoja:
Valtiosihteeri kansliapäällikkönä Juha Majanen, puh. 02955 30247, juha.majanen(at)gov.fi