Hyppää sisältöön
Media

”Elämä koronan aikana ja tulevaisuudessa” - Poikkeusajan dialogit jatkuvat

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 24.8.2020 12.26
Tiedote

Keväällä yli odotusten onnistuneet Poikkeusajan dialogit jatkuvat syksyllä. Keskustelun järjestäjäksi ilmoittautuminen avautuu tänään.

Poikkeusaikojen dialogit tarjoavat kansalaisille ja yhteisöille mahdollisuuden käydä rakentavaa keskustelua koronan paineessa. Keskustelujen avulla lisätään ymmärrystä siitä, millaista on elää Suomessa juuri nyt ja tulevaisuudessa. Keskusteluista tuotetaan laaja yhteenveto, jonka valtionvarainministeriö välittää valtion ja kuntien hallinnolle ja se julkaistaan kaikille suomalaisille avoimeen käyttöön.

Ainutlaatuinen näkymä poikkeusajan elämään

Keväällä järjestettiin 160 dialogia yli 80 järjestäjän toimesta. Mukaan saatiin laajasti erilaiset ihmisryhmät ympäri Suomen. Keskustelujen yhteenvedot avasivat ainutlaatuisen näkymän eri ihmisryhmien elämään poikkeusaikana. Syksyn osalta tavoitteena on päästä samanlaiseen ymmärrykseen suomalaisten ajatuksista ja tuntemuksista koronan keskellä ja luoda samalla katse siihen millaiseksi maailma koronan seurauksena tulevaisuudessa voi muuttua.

”Poikkeusaikojen dialogit ovat olleet meille valtiovarainministeriössä erittäin arvokkaita. Olemme niiden kautta saaneet tärkeää tietoa käytettäväksi muun muassa Covid-19 valmiustyössä, hallintopolitiikan ohjauksessa ja luottamusarvioinnissa, jota OECD tekee Suomesta.” Kommentoi finanssineuvos Katju Holkeri valtionvarainministeriöstä.

Dialogien koordinoinnista, yhteenvedosta, julkaisemisesta ja välittämisestä valtion- ja kuntien hallintoon vastaavat DialogiAkatemia, Erätauko-säätiö, oikeusministeriö, Sitra ja valtiovarainministeriö.

Syyskauden keskustelujen päivämäärät ovat: 23.9., 22.10., 12.11. ja 3.12.

Lisätietoja:

Valtiovarainministeriö: Katju Holkeri, finanssineuvos, katju.holkeri(at)vm.fi, puh. 0407649880

Dialogiakatemia: Janne Kareinen, johtaja, janne.kareinen(at)dialogiakatemia.fi, puh. 0456316516

Erätauko-säätiö: Laura Arikka, toimitusjohtaja, laura.arikka(at)eratauko.fi, puh. 0445792686

Hallintopolitiikka Valtiovarainministeriö