Hyppää sisältöön
Media

”Livet under coronan och i framtiden” - Dialogerna under undantagsperioden fortsätter

finansministeriet
Utgivningsdatum 24.8.2020 12.26 | Publicerad på svenska 24.8.2020 kl. 16.12
Pressmeddelande

Dialogerna under undantagsperioden, vilka lyckats även bättre än väntat, fortsätter på hösten. Anmälningar om anordnande av diskussioner kan lämnas in från och med i dag.

Dialogerna under undantagsperioden ger medborgare och sammanslutningar möjlighet att föra en konstruktiv diskussion under coronatiden. Med hjälp av diskussionerna ökar vi förståelsen för hur det är att leva i Finland just nu och i framtiden. Av diskussionerna sammanställs ett omfattande sammandrag som finansministeriet förmedlar till statens och kommunernas förvaltning och som görs allmänt tillgängligt för alla finländare.

Vårens dialoger lyckades på ett sätt som överskred förväntningarna

I våras ordnades det 160 dialoger av över 80 arrangörer. Många olika människogrupper runt om i Finland fick delta. Sammanfattningarna av diskussionerna gav en unik inblick i olika människogruppers liv under undantagsperioden. För höstens del är målet att få en likadan uppfattning om finländarnas tankar och känslor under coronakrisen och att samtidigt skapa en bild av hur coronan kan förändra världen i framtiden.  

”Dialogerna under undantagsperioden har varit mycket värdefulla för oss vid finansministeriet. De har gett oss viktig information som kan användas bl.a. vid Covid-19 beredskapsarbetet, i styrningen av förvaltningspolitiken och i OECD:s förtroendebedömning av Finland”, Kommenterar finansråd Katju Holkeri från finansministeriet.

DialogAkademin, stiftelsen Dialogpaus, justitieministeriet, Sitra och finansministeriet ansvarar för samordningen, sammanfattningen, publiceringen och förmedlingen av dialogerna till statens och kommunernas förvaltning.

Tidpunkterna för diskussionerna under hösten: 23.9., 22.10., 12.11. och 3.12.

Ytterligare information:

Finansministeriet: Katju Holkeri, finansråd, Katju.holkeri(at)vm.fi, tfn 0 407 649 880

Dialogakademin: Janne Kareinen, direktör, janne.kareinen(at)dialogiakatemia.fi, tfn 0 456 316 516

Stiftelsen Dialogpaus: Laura Arikka, verkställande direktör, laura.arikka(at)eratauko.fi, tfn 0 445 792 686

Finansministeriet Förvaltningspolitiken