Hyppää sisältöön
Media

Sote-ministerityöryhmä: Asetus Kemin ja Savonlinnan sairaaloiden yhteispäivystysten erilliskorvauksista etenee valtioneuvoston käsittelyyn

sosiaali- ja terveysministeriövaltiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 16.3.2023 15.51
Tiedote

Lapin ja Etelä-Savon hyvinvointialueille on tarkoitus maksaa erilliskorvaus ylimääräisistä kustannuksista, joita aiheutuu kahden ympärivuorokautisen yhteispäivystysyksikön ylläpidosta. Sosiaali- ja terveyspoliittinen ministerityöryhmä päätti 16.3., että asetus erilliskorvauksesta etenee valtioneuvoston käsittelyyn.

Ministerityöryhmässä päädyttiin siihen, että alueiden toivomuksesta käynnistetään ulkopuolinen selvitys kustannuksista.  Lisäksi päätettiin täydentää asetusta siten, että mahdollistetaan selvityksen tuottamien tietojen käyttäminen, kun syntyneitä kustannuksia määritellään. Asetus erilliskorvauksista etenee käsiteltäväksi valtioneuvoston istuntoon 30.3.2023.

Asetuksen on tarkoitus tulla voimaan 1.5.2023 ja erilliskorvaus voitaisiin maksaa ensimmäisen kerran vuonna 2024 syntyneistä kustannuksista. Sote-ministerityöryhmä päätti kuitenkin esittää, että osa korvauksesta maksettaisiin hyvinvointialueille ennakkoon.

– On tärkeää, että rahoitusta määriteltäessä saadaan luotettavaa tietoa riittävän korvaustason määrittämiseksi. Olen tyytyväinen siihen, että alkuperäistä esitystä täydennettiin myös siten, että osa korvauksesta voidaan maksaa alueille jo etukäteen, toteaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, joka on sote-ministerityöryhmän puheenjohtaja.

Asetus käsitellään 30.3. valtioneuvoston istunnossa. Asetus tulisi voimaan toukokuussa 2023. 


Lisätietoa

Sosiaali- ja terveysministeriö: ministerin erityisavustaja Jenny Suominen, p. 0295 163 387 

Valtionvarainministeriö: finanssineuvos Teemu Eriksson, p. 0295 530 177

[email protected] 

Krista Kiuru