Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

EU:n opetus- ja valtiovarainministerit ensi kertaa yhteisneuvostoon

Opetus- ja kulttuuriministeriöValtiovarainministeriö 6.11.2019 14.58
Tiedote
Kuva: Tommi Tolkki

Suomi järjestää ensimmäisenä EU-puheenjohtajamaana talous- ja koulutusasioista vastaavien ministerien yhteisen neuvostokokouksen perjantaina 8. marraskuuta. Brysselissä. Kokouksen tavoitteena on käydä keskustelu koulutuksen roolista hyvinvoinnin ja kestävän kasvun mahdollistajana. Suomea edustavat valtiovarainministeri Mika Lintilä ja opetusministeri Li Andersson.

EU-maiden valtiovarainministerit ja opetusministerit keskustelevat koulutuksen ja inhimillisen pääoman merkityksestä ja hyödystä. Näkökulmina ovat tuottavuus ja kestävä taloudellinen kasvu sekä tasa-arvoisemman yhteiskunnan rakentaminen.

Keskustelun teemoja ovat:

  • Millaisella politiikkatoimilla edistetään parhaiten tehokkuutta, vaikuttavuutta ja tasa-arvoa koulutuksen alalla?
  • Kuinka tavoitellaan laadukkaita oppimistuloksia, korkeaa koulutustasoa ja tasa-arvoista koulutusta?
  • Millainen rooli EU-yhteistyöllä olisi tulevaisuudessa koulutuksen korkean laadun vahvistamisessa?

”Koulutus tulisi nähdä nykyistä voimakkaammin investointina kuluerän sijaan. Laadukas koulutus on yksi tehokkaimmista keinoista vahvistaa hyvinvointia ja rakentaa tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa. Koulutukseen investoiminen on Euroopalle elintärkeä strateginen valinta.”, ministeri Andersson sanoo.

”Valtiovarainministereiden työn keskiössä ovat kestävä talouskasvu, tuottavuus ja investoinnit. Laadukas koulutus ja elinikäinen oppiminen tuovat näihin koko EU:n alueen haasteisiin ratkaisuja”, ministeri Lintilä sanoo.

Yhteisneuvosto on osa Suomen EU-puheenjohtajakauden ohjelmaa. Kokouksessa ei ole päätettäviä asioita, vaan ministerit käyvät keskustelun aiheesta.

Yhteisneuvostossa kuullaan aiheeseen liittyvät alustuspuheenvuorot myös Ruotsin ja Portugalin valtiovarainministereiltä sekä Hollannin ja Slovenian opetusministereiltä.

Lisätietoja:
Finanssineuvos Martti Salmi, valtiovarainministeriö, puh. 0400 510 304, martti.salmi(at)vm.fi
Opetusneuvos Minna Polvinen, opetus- ja kulttuuriministeriö, puh. 02953 30262, minna.polvinen(at)minedu.fi

Ministerien yhteinen ennakkovideo (Youtube)

Ammatillinen koulutus Koulutus Li Andersson Mika Lintilä Yleissivistävä koulutus