Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Aluehallinnon ja monialaisten maakuntien parlamentaarinen selvitystyö käynnistyi

Valtiovarainministeriö 31.8.2020 11.45
Tiedote

Kesäkuussa asetettu aluehallinnon ja monialaisten maakuntien parlamentaarinen selvitystyö käynnistyi parlamentaarisen ohjausryhmän kokouksella 27.8.2020. 

Ensimmäisessä kokouksessa käytiin läpi muun muassa Suomen julkisen hallinnon rakenteita ja pohjoismaisia maakuntajärjestelmiä. 

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistusta koskeva hallituksen esitysluonnos on lausuntokierroksella 25.9.2020 asti. Kokouksessaan ohjausryhmä käsitteli esitysluonnoksen muodostamia reunaehtoja monialaiselle maakunnalle. 

Selvitystyön tavoitteena on selvittää, millä edellytyksin ja mitä tehtäviä kunnilta, kuntayhtymiltä ja valtiolta voitaisiin siirtää hallitusohjelman mukaisesti muodostettaville kuntaa suuremmille itsehallintoalueille. Myös Valviran ja aluehallintovirastojen sote-palvelujen valvonta-, lupa- ja ohjaustehtävät sekä muiden valtion aluehallinnon tehtävien uudelleenjärjestelyt selvitetään samassa yhteydessä.

Parlamentaarisen selvitystyön ohjausryhmän puheenjohtajana toimii kansanedustaja Aki Lindén sosiaalidemokraattisesta eduskuntaryhmästä ja varapuheenjohtajana kansanedustaja Markus Lohi keskustan eduskuntaryhmästä. Selvitystyön toimikausi kestää vuoden 2020 loppuun asti. 

Lisätietoja: 

kansanedustaja Aki Lindén, puh. 09 432 3122, [email protected]
finanssineuvos Anu Nousiainen, puh. 0295 530 326, [email protected]