Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Emma Terämä johtamaan kansallisen kaupunkistrategian valmistelua

Valtiovarainministeriö
17.1.2020 11.09
Uutinen
Kuntaministeri Sirpa Paatero ja johtava asiantuntija Emma Terämä.
Kuntaministeri Sirpa Paatero ja johtava asiantuntija Emma Terämä

Tekniikan tohtori Emma Terämä on nimitetty 7.1.2020 alkaen valtiovarainministeriöön johtamaan kansallisen kaupunkistrategian valmistelua. Kaupunkistrategian laatimisesta on sovittu hallitusohjelmassa.

”Tuleva kansallinen kaupunkistrategia pohjautuu YK:n kaupunkitavoitteisiin. Teemme Suomeen sopivaa, tulevaa kehitystä ohjaavaa strategiaa yhdessä kaupunkien ja ministeriöiden kanssa, kansainvälisiä tavoitteita kunnioittaen. Kaupunkinäkökulma on tärkeä myös julkishallinnon kehittämisessä”, painottaa kuntaministeri Sirpa Paatero.

”Näen tehtäväni kaupunkistrategian valmistelussa mahdollisuutena lähentää kauaskantoisen kaupunkitutkimuksen ja lyhyemmän aikavälin kaupunkipolitiikan välisiä kytköksiä. Samalla haluan edistää tiedolla johtamista suomalaisten kaupunkien tulevaisuuden parantamiseksi”, toteaa johtava asiantuntija Emma Terämä.

Terämä odottaa tiivistä vuoropuhelua kaupunkien kanssa edessä olevista haasteista ja mahdollisuuksista, joihin hän haluaa tulevan strategian tarttuvan mahdollisimman tasapuolisesti. Terämää motivoi valtion ja kuntien välisen yhteistyön tarve.

”Suomi on liian pieni maa kestämään sisäistä kilpailua ja eripuraa. Haluan nähdä suomalaisten kaupunkien pärjäävän ja toimivan kestävän kehityksen esikuvina myös maailmalla”, Terämä sanoo.

Kansallinen kaupunkistrategia valmistellaan valtiovarainministeriön koordinoimana kaupunkien ja eri ministeriöiden vuoropuheluna. Ministeriöiden kaupunkipolitiikan asiantuntijoista koottu tiimi ja kaupunkien edustajat vastaavat yhdessä strategian kokoamisesta. Strategia valmistuu kesällä 2020.

Terämä siirtyy valtiovarainministeriöön SYKEstä, jossa hän on työskennellyt kestävän kaupungistumisen strategisen ohjelman johtajana.

Lisätietoja:

johtava asiantuntija Emma Terämä, puh. 02955 30343, emma.terama(at)vm.fi, Twitter: @eterama
finanssineuvos Ville-Veikko Ahonen, puh. 02955 30066, ville-veikko.ahonen(at)vm.fi