Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Haku tiedolla johtamisen lähetiksi valtionhallinnossa on auki

Valtiovarainministeriö
4.6.2020 12.41
Uutinen
Tiedosta tekoihin. #tietokiri.

Haemme tiedolla johtamisen lähettejä eri hallinnonaloilta ja virastoista osallistumaan projektiin, jonka tavoitteena on vahvistaa tiedolla johtamisen osaamista valtionhallinnossa sekä yksilö- että organisaatiotasolla.

Projektissa lähestytään tiedolla johtamista ihmiskeskeisesti hyödyntäen erilaisia palvelumuotoilun menetelmiä.

Projektin tavoitteena on, että tiedolla johtamisen toimintatavat vahvistuvat valtionhallinnossa siten, että tiedolla johtaminen on luonnollinen osa henkilöstön työtä. Lopputuloksena asioiden tietopohjainen valmistelu, ja sitä kautta päätöksenteko parantuvat.

Tiedolla johtamisen lähetit valmennetaan käyttämään palvelumuotoilun menetelmiä, joiden avulla he lähtevät ratkaisemaan asioita yhdessä projektitiimin kanssa. Projekti etenee yhteisellä työskentelyllä, työpajoilla ja testaamisella. Loppukäyttäjien toiveet, tarpeet ja huolet nostetaan työskentelyn keskiöön.

Tiedolla johtamisen lähetit saavat palvelumuotoiluvalmennuksen ja pääsevät testaamaan oppejaan käytännössä yhdessä työskentelemällä. Osallistujilla on mahdollisuus kehittää työelämätaitoja tiedolla johtamisesta ja vaikuttaa tiedolla johtamisen yleistymiseen valtionhallinnossa.

Aikataulu ja ilmoittautuminen

Projekti käynnistyy Kick-off tilaisuudella ke 2.9. klo 9.00-10.30. Ilmoittautuminen 22.6.2020 mennessä, linkki alla.

Projekti sisältää kuusi kolmen tunnin sessiota, jotka koostuvat valmennuksesta ja yhteisistä työpajoista. Mukaan mahtuu 14 ensimmäistä. Projekti järjestetään osana Tietokiri-hanketta.

Lisätietoja:

Saara Saarinen, saara.saarinen(at)haus.fi, puh. 040 684 9590

Olli Ahonen olli.ahonen(at)valtiokonttori.fi, puh. 0295 50 3310

Pauliina Pussinen pauliina.pussinen(at)vm.fi, puh. 02955 30108