Hyppää sisältöön
Media

Hyvinvointialueiden uusien tehtävien ja niiden rahoituksen tarkastelu jatkuu sote-uudistuksen hyväksymisen jälkeen

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 17.6.2021 16.38
Tiedote

Valtiovarainministeriö jatkaa tarkastelua hyvinvointialueiden uusista tehtävistä, niiden rahoituksesta ja maakuntaverosta. Hankkeen toiminta käynnistyy 1.7.2021 mutta käynnistymisen edellytyksenä on se, että sote-uudistus hyväksytään eduskunnassa. Ministeriö on asettanut uudistuksen toista vaihetta valmistelevan hankkeen, jossa tarkastellaan mahdollisia muutoksia kohti monialaista maakuntaa.

Hankkeen virkamiesohjausryhmän puheenjohtajana toimii valtiovarainministeriön valtiosihteeri kansliapäällikkönä Juha Majanen ja varapuheenjohtajana hallintopolitiikan alivaltiosihteeri Päivi Nerg. Työn poliittisesta ohjauksesta vastaa sote-ministerityöryhmä.

Työ organisoidaan ministeriössä kolmeen toisiinsa kytkeytyvään projektiin, joissa työskentely etenee vaiheittain. Ohjausryhmän tehtävänä on seurata ja edistää ja tarvittaessa sovittaa yhteen projektien työtä. Erityisesti huomioidaan kielellisten oikeuksien sekä osallisuuden näkökulma.

Projektit ovat

  • hyvinvointialueiden uudet tehtävät
  • hyvinvointialueen uusien tehtävien edellyttämät muutokset rahoitusjärjestelmiin
  • maakuntavero.

Ohjausryhmään ja projektiryhmään nimetään virkakunnan edustajia eri hallinnonaloilta. Hanke käynnistyy 1.7.2021 ja päättyy 31.12.2022. Hankkeen käynnistämisen edellytyksenä on, että sote-uudistus hyväksytään eduskunnassa.

Lisätiedot:

valtiosihteeri kansliapäällikkönä Juha Majanen, puh. 02955 30247