Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
FI

Metropolian Jesse Tielinen ja Roberto Aarnio suunnittelivat yleisön suosikin
Kaikki minusta -datavisualisointikilpailun yleisöäänestyksen voitti "Metsä"

Valtiovarainministeriö 11.2.2016 19.00
Uutinen
Metropolian Jesse Tielinen (vas.) ja Roberto Aarnio voittivat Kaikki minusta -kilpailun

Huhtikuussa 2015 alkanut Kaikki minusta -kilpailu huipentui yleisöäänestykseen tammikuussa. Suosikiksi nousi Metropolia ammattikorkeakoulun opiskelijoiden Jesse Tielisen ja Roberto Aarnion ehdotus Metsä. Voittajatyö palkitaan 8000 eurolla.

Kaikki minusta -kilpailu käynnistyi viime keväänä. Tehtävänä oli suunnitella rekisteritietojen visualisointi kuvitteellisen henkilön, Pauliina Kumpulaisen, mallidatan pohjalta.

Syyskuussa media-alan, muotoilun, mainonnan ja markkinoinnin ammattilaisista koostuva tuomaristo valitsi 22 ehdotuksen joukosta kolme työtä finaaliin. Jesse Tielisen ja Roberto Aarnion lisäksi yleisön suosiosta kilpailivat myös Joonas Pesonen Itä-Suomen yliopistosta työllään ”Muita herätteitä” ja Joanne Wong Tampereen ammattikorkeakoulusta työllään ”All Around Me”.

Kansa ratkaisi lopullisen voittajan verkossa, jossa ääniä annettiin yhteensä 2128 kappaletta. "Metsä" keräsi 1041 ääntä, toiseksi tullut "Muita herätteitä" 677 ääntä ja kolmannelle sijalle yltänyt "All Around Me" 410 ääntä.

Kilpailun tuomariston varapuheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä muistuttaa, että nykyisessä hallitusohjelmassa on sitouduttu vahvistamaan kansalaisten oikeutta valvoa ja päättää itseään koskevien tietojen käytöstä. Jotta rekisteritietoa olisi helppo hahmottaa, tiedon ymmärrettävä esittäminen ja helppo saavutettavuus verkossa ovat avainasemassa. Ala-Pietilän mielestä Kaikki minusta -kilpailun voittajatyö vastasi haasteeseen onnistuneesti.

Voittajatyö ”Metsä” toteutetaan toimivaksi verkkopalveluksi, jota hyödynnetään uudistuvan Suomi.fi-palvelun markkinoinnissa vuoden 2017 alussa.

Jesse Tielisen ja Roberto Aarnion haastattelu on julkaistu kansallisen palveluarkkitehtuurin viestintäkanavassa, esuomessa.

Kaikki minusta -kilpailun järjestivät yhteistyössä valtiovarainministeriö, Väestörekisterikeskus ja Aalto-yliopiston Media Factory. Kilpailu oli osa Kansallista palveluarkkitehtuuriohjelmaa, jossa muun muassa uudistetaan Suomi.fi-palvelu vuoteen 2017 mennessä. Palvelun kehitysversio on avattu osoitteessa beta.suomi.fi. Palveluun tunnistautunut kansalainen voi tarkastella omia tietojaan julkishallinnon rekisteristä. Tällä hetkellä palvelusta voi katsoa omia henkilö-, ajoneuvo- ja kiinteistötietojaan.

Finaalityöt

Roberto Aarnio ja Jesse Tielinen: Metsä
Joonas Pesonen: Muita herätteitä
Joanne Wong: All Around Me

Lisätietoja Kaikki minusta -kilpailusta

Ohjelmakoordinaattori Erja Lohikoski, [email protected], p. 0295 530 504

Lisätietoja uudistuvasta suomi.fi-palvelusta

Kehittämispäällikkö Marjukka Ala-Harja, [email protected], p. 0295 530 489
Hankepäällikkö Jani Ruuskanen, [email protected], p. 0295 535 031

Digitalisoituminen Julkisen hallinnon ICT Kansallinen palveluarkkitehtuuri Ohjelmat Valtiovarainministeriö