Hyppää sisältöön
Media

Kansallista pääomamarkkinastrategiaa pohtinut työryhmä ehdottaa useita eri to...

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 13.3.2012 12.56
Tiedote -

Pääomamarkkinastrategiaa laatineen työryhmän tavoite on saada aikaan kasvua. Ilman kasvua ei ole menestyviä pääomamarkkinoita ja toisaalta toimivat pääomamarkkinat ovat osaltaan edistämässä taloudellista kasvua.

Työryhmä on kartoittanut toimenpiteitä, joilla lisätään pääomamarkkinoilla toimivien määrää, aktivoidaan nykyisten toimijoiden panostuksia ja tehostetaan markkinoiden toimivuutta. Työryhmä uskoo, että toimenpiteiden avulla saadaan aikaan uusia työpaikkoja, ja samalla lisätään työvoiman tarjontaa ja aikaansaadaan koko talouden kasvua. Suosituksissa on otettu huomioon toimeenpanon kiireellisyys, osa on välttämättömiä, heti toteutettavia, osa myöhemmin tavoiteltavia. Jotta kynnys ryhtyä toimintaan olisi mahdollisimman matala, osa ehdotuksista on luonteeltaan väliaikaisia tai määräaikaisia.

Työryhmän puheenjohtajana toimi konsernijohtaja Kari Stadigh Sampo Oyj:stä.

Jäseniä olivat valtiosihteeri Jouni Hakala  työ- ja elinkeinoministeriöstä, toimitusjohtaja Satu Huber Eläke-Tapiolasta, johtaja Jaakko Kiander Ilmarisesta, rehtori, professori Eva Liljeblom Hankenista, toimitusjohtaja Sari Lounasmeri Pörssisäätiöstä, toimitusjohtaja Timo Löyttyniemi Valtion eläkerahastosta, hallituksen puheenjohtajaPekka Paasikivi Oras Invest Oy:stä, toimitusjohtaja Jukka Ruuska Suomen Asiakastieto Oy:stä ja Assistant General Counsel Kaarina Ståhlberg Nokia Oyj:stä.

Pääsihteerinä toimi osastopäällikkö, ylijohtaja Pentti Pikkarainen ja sihteerinä finanssineuvos Urpo Hautala, molemmat valtiovarainministeriön rahoitusmarkkinaosastolta.

Lisätietoja antavat Kari Stadigh  puh. 010 5160004  ja Jouni Hakala, puh. 010 606 2662 sekä Pentti Pikkarainen, puh. 09  160 33055 ja Urpo Hautala, puh. 09 160 34703

Pääomamarkkinat ja kasvu -julkaisu 

Pääomamarkkinastrategian tiedotustilaisuuden tallenne 13.3.2012