Hyppää sisältöön
Media

Hallituksen esitys
Kulttuuriseteliä saa jatkossa käyttää myös etätapahtumiin

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 22.4.2021 13.57
Tiedote
Kuva: Kansallisgalleria / Niina Vatanen

Esityksen mukaan kulttuuriseteli voisi käydä maksuvälineenä muun muassa verkossa lähetettäviin konsertteihin sekä teatteri- ja oopperaesityksiin.

Hallitus esittää, että kulttuurietua voisi käyttää myös etäyhteyden avulla tarjottaviin kulttuuritapahtumiin ja -tilaisuuksiin. Kulttuurisetelillä voisi maksaa myös etäosallistumisen esimerkiksi taidenäyttelyyn, urheilutapahtumaan tai toiminnalliselle taidekurssille. 

Sen sijaan kulttuurisetelillä ei voisi edelleenkään hankkia pelkkiä tallenteita tapahtuman jälkeen. Sillä ei saisi myöskään tilata maksukanavia tai suoratoistopalveluja.

Nykyisin kulttuuriseteliä voi käyttää maksuvälineenä vain, jos käy itse paikalla tapahtumassa tai tilaisuudessa. Työnantaja voi tarjota liikunta- ja kulttuuriseteleitä verovapaasti henkilöstölleen enintään 400 eurolla vuodessa.

Muutoksen taustalla on erilaisten virtuaalisten kulttuuritapahtumien yleistyminen etenkin koronapandemian vuoksi. Hallitus esittää, että tuloverolain muutos tulisi voimaan mahdollisimman pian.

Lisätietoja:
Neuvotteleva virkamies Timo Annala puh. 02955 30318, timo.annala(at)vm.fi

Kuva: Flickr /Kansallisgalleria / Niina Vatanen (kuvaa rajattu, lisenssi)