Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Kuntaministeri Sirpa Paatero tapasi Ruotsin hallintopolitiikasta vastaavan ministeri Lena Mickon 

Valtiovarainministeriö
27.4.2021 17.20
Tiedote

Ministerit keskustelivat hallintopolitiikan ajankohtaisista aiheista. Yhteistyö ja kokemusten vaihto pohjoismaiden välillä hallinnon kehittämisen kysymyksistä on säännöllistä ja toisilta oppiminen tärkeää. Tapaaminen järjestettiin virtuaalisesti tänään 27.4.2021.

"Olen iloinen, että tapaaminen järjestyi. Hyvinvointivaltio ja hyvä julkinen hallinto yhdistävät pohjoismaita. Julkisen hallinnon rooli on korostunut koronaepidemian aikana ja oppien vaihtaminen maidemme välillä on siksikin ajankohtaista”, ministeri Paatero sanoo. 

Suomi esitteli tapaamisessa ajankohtaisia hallintopolitiikan kehityshankkeita valtiovarainministeriön hallinnonalalta. Tapaamisessa käsiteltiin muun muassa kuntapolitiikan tulevaisuustyötä, sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta, alueellistamisen uudistamista Suomessa sekä toimeenpanovaiheessa olevia julkisen hallinnon strategiaa ja kansallista julkisten hankintojen strategiaa. Vastaavista hallintopolitiikan teemoista kuultiin tapaamisessa myös Ruotsin ajankohtaiset esimerkit. 

Keskustelussa nousivat esiin Suomea ja Ruotsia yhdistävät samankaltaiset yhteiskunnalliset haasteet, kuten väestön ikääntyminen ja julkisten palveluiden saatavuus eri puolilla maata. Molemmissa maissa yhteistyö kuntien, alueiden ja valtion välillä sekä kansalaisten luottamus hallintoon ja osallistumismahdollisuudet ovat julkisen hallinnon kehittämisen keskeisiä teemoja. Keskustelua ja vertaisoppi-mista eri teemoista sovittiin jatkettavan lähitulevaisuudessa. 

Lisätiedot: 

erityisavustaja Lauri Finér, puh. 0295 530 283, lauri.finer(at)vm.fi

erityisasiantuntija Eeva Kaunismaa, puh. 02955 30103, eeva.kaunismaa(at)vm.fi