Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Paatero Tallinnan digitaalisessa huippukokouksessa: ”Suomen on pysyttävä tekoälyn kehityksen eturintamassa”

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 16.9.2019 9.48
Tiedote
Sirpa Paatero.

Tallinnassa järjestetään 16.–17. syyskuuta Tallinnan digitaalinen huippukokous, jossa EU-johtajat keskustelevat tekoälyn tulevaisuudesta. Suomea kokouksessa edustaa kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero.

Tallinnan digitaaliseen huippukokoukseen on saapumassa ministereitä ja asiantuntijoita noin kahdestakymmenestä maasta. Viron pääministeri Jüri Ratasin mukaan vuosittaisesta huippukokouksesta on tulossa yhteistyöalusta digitaalisesti edistyneille maille, jotka jakavat samanlaisia näkemyksiä ja edistävät yhdessä politiikkaa ja lakeja digitaalisen yhteiskunnan mahdollistamiseksi.

Tänä vuonna huippukokouksessa keskustellaan tekoälyn tulevaisuudesta. Keskeisenä teemana on erityisesti se, miten tekoälyä voidaan kehittää vastuullisesti ja millaisia ovat tekoälyn hyödyntämisen eettiset periaatteet.

”Uusien teknologioiden täysimääräisellä hyödyntämisellä haetaan koko julkisen hallinnon merkittävää tuottavuuden kasvua, palveluiden parempaa laatua sekä saavutettavuutta. Jos haluamme tuottaa tekoälyllä lisäarvoa, meidän tulee pysyä kehityksen eturintamassa ja olla myös mukana keskustelujen keskipisteessä. Konkreettisesti tämä onnistuu yhdistämällä EU-maiden kansallisia ohjelmia keskenään. Suomi ja Viro ovatkin jo käynnistäneet konkreettisen yhteistyömahdollisuuksien kartoittamisen Suomen AuroraAI-tekoälyohjelman ja Viron sisarprojektin välillä. Yhteistyöhön toivotaan myös muita EU-maita tulevien vuosien aikana”, kokoukseen osallistuva kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero kertoo.

Lisätietoja:

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron erityisavustaja Paavali Kukkonen, p. 050 566 3455,
paavali.kukkonen(at)vnk.fi