Hyppää sisältöön
Media

Pauli Kariniemi rahoitusmarkkinaosaston osastopäälliköksi

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 22.4.2021 14.00
Tiedote
Pauli Kariniemi.

Valtioneuvosto on nimittänyt kauppatieteiden lisensiaatti Pauli Kariniemen valtiovarainministeriön rahoitusmarkkinaosaston osastopäälliköksi. Kariniemi on toiminut tehtävässä marraskuusta lähtien.

”Kiitän luottamuksesta valinnassa tähän tehtävään. Elämme poikkeuksellisia aikoja pandemian johdosta, mutta myös monella muulla tavalla. Rahoitusmarkkinoilla poikkeuksellisen matalien korkojen aika on jatkunut jo useita vuosia. Lisäksi ikääntyminen, ilmastonmuutos, digitalisaatio ja myös EMU:n kehittäminen haastavat meitä monella tavalla työssämme. Eräs keskeisimmistä kysymyksistä lähivuosina tulee olemaan, miten exit elvytyksestä lopulta onnistuu. Siihen kenelläkään ei taida olla selkeää vastausta. Mutta viisas varautuu yllätyksiin. Onneksi meillä on rahoitusmarkkinaosastolla huippuporukka analysoimassa näitä politiikkakysymyksiä ja valmistelemassa rahoitusmarkkinoita koskevaa lainsäädäntöä”, Kariniemi kertoo.

Kariniemi työskentelee tällä hetkellä rahoitusmarkkinaosaston osastopäällikkönä. Hän on työskennellyt aiemmin useissa eri tehtävissä ministeriön rahoitusmarkkinaosastolla, kuten pankki ja rahoitus -yksikön päällikkönä sekä neuvottelevana virkamiehenä. Kariniemi on työskennellyt lisäksi muun muassa Maailmanpankissa.

Valtiovarainministeriön rahoitusmarkkinaosasto luo rahoitusmarkkinoiden pelisääntöjä sekä vahvistaa puitteita, joissa markkinat toimivat. Tavoitteena on, että kansalaiset voivat kaikissa oloissa luottaa rahoitusmarkkinoiden vakaaseen, tehokkaaseen ja tasapuoliseen toimintaan. Valtiovarainministeriö vastaa myös siitä, että ministeriön kansallinen ja kansainvälinen toiminta rahoituskysymyksissä on tuloksellista ja arvostettua.

Kariniemi nimitettiin osastopäällikön määräaikaiseen virkasuhteeseen ajalle 9.5.2021–31.3.2022.

Lisätietoja:
Hallitussihteeri Toni Tuomainen, puh. 02955 30411, toni.tuomainen(at)vm.fi
Ylijohtaja Pauli Kariniemi, puh. 02955 30210, pauli.kariniemi(at)vm.fi

Ministeriö Rahoitusmarkkinat Valtio työnantajana