Hyppää sisältöön
Media

Talouspolitiikan arviointineuvosto asetettiin viiden vuoden toimikaudeksi

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 27.3.2014 11.26
Tiedote -

Valtioneuvosto asetti talouspolitiikan arviointineuvoston toimikaudelle 1.4.2014?31.3.2019. Neuvoston tavoitteena on parantaa talouspoliittisen päätöksenteon ja sen valmistelun laatua, avoimuutta ja ymmärrettävyyttä.

Talouspolitiikan arviointineuvostoon kuuluvat puheenjohtaja ja neljä muuta jäsentä, jotka valtioneuvosto määrää valtiovarainministeriön esityksestä viiden vuoden toimikaudeksi. Valtiovarainministeriön esitys perustuu yliopistojen ja Suomen Akatemian ehdotuksiin. Puheenjohtajan ja kolmen jäsenen tulee edustaa taloustieteen eri alojen ja yhden jäsenen muiden yhteiskuntatieteiden korkeatasoista tieteellistä asiantuntemusta. Jäsenistä vähintään yhden tulee toimia kansainvälisessä tiedeyhteisössä.

Valtioneuvosto hyväksyi valtiovarainministeriön esityksen talouspolitiikan arviointineuvoston kokoonpanosta:

Puheenjohtaja:
Professori Roope Uusitalo, Hecer/Helsingin yliopisto

Jäsenet:
Professori Torben M. Andersen, Århusin yliopisto
Professori Kaisa Kotakorpi, Turun yliopisto
Professori Liisa Laakso, Helsingin yliopisto
Professori Mikko Puhakka, Oulun yliopisto

Valtioneuvosto hyväksyi tammikuussa valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen esityksen, että Suomeen perustetaan riippumaton, tieteellinen talouspolitiikan arviointineuvosto.Valtiovarainministeriö pyysi korkeakoulujen taloustieteellisiltä yksiköiltä yhteisen ehdotuksen arviointineuvoston puheenjohtajaksi ja kolmeksi jäseneksi sekä Suomen Akatemialta ehdotuksen muita yhteiskuntatieteitä edustavaksi jäseneksi.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen esitys talouspolitiikan arviointineuvostosta hyväksyttiin (Tiedote 30.1.2014)

Lisätiedot:
Osastopäällikkö Markus Sovala, puh. 02955 30186