Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Talouspolitiikan koordinaattoriksi Markus Sovala

Valtiovarainministeriö
5.9.2019 13.23
Tiedote
Markus Sovala.

Valtioneuvosto on nimittänyt valtiotieteiden tohtori Markus Sovalan valtiovarainministeriön talouspolitiikan koordinaattoriksi. Sovala siirtyy tehtävään Uudenmaan liitosta muutosjohtajan tehtävästä.

”On kiva palata takaisin ministeriöön miltei kolmen vuoden tauon jälkeen. Monet asiat ovat tuttuja, mutta uusi hallitus ja hallitusohjelma ovat minulle hyppy liikkuvaan junaan. Yksi tehtäväni on edistää yhteistyötä ministeriön sisällä, ja siihen olen motivoitunut”, Sovala toteaa.

Sovala on aiemmin työskennellyt muun muassa valtiovarainministeriössä kansantalousosaston osastopäällikkönä ja apulaisbudjettipäällikkönä, neuvonantajana Maailmanpankissa, ohjelmajohtajana kauppa- ja teollisuusministeriössä, erityisavustajana valtioneuvoston kansliassa sekä tutkijana.

Talouspolitiikan koordinaattorin tehtävänä on kehittää ja sovittaa yhteen talouspolitiikan koordinaatioalueeseen kuuluvien kansantalousosaston, budjettiosaston ja vero-osaston toimialaan kuuluvien asioiden sekä kunta- ja aluehallinto-osaston toimialaan kuuluvien julkisen talouden vakausvalvonnan välineitä koskevien asioiden valmistelua valtiosihteeri kansliapäällikkönä apuna.

Valtioneuvosto päätti nimityksestä torstaina 5. syyskuuta. Sovala nimitettiin talouspolitiikan koordinaattorin virkaan viiden vuoden määräajaksi 23. syyskuuta lähtien.

Valtiovarainministeriön talouspolitiikan koordinaattorin virkaa haki 7 henkilöä (tiedote 8.8.)

Mediakuvia Markus Sovalasta (valtioneuvoston kuvapankki)

Lisätietoja:

Valtiosihteeri kansliapäällikkönä Martti Hetemäki, puh. 02955 30292, martti.hetemaki(at)vm.fi
Talouspolitiikan koordinaattori (23.9. alkaen) Markus Sovala, 040 664 6091