Hyppää sisältöön
Media

Uudet verkkokoulutukset tehostavat julkisen hallinnon tiedon käyttöä

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 23.5.2022 16.32
Uutinen

Valtion yhteisessä digitaalisessa oppimisympäristössä eli eOppivassa on julkaistu kolme uutta verkkokoulutusta, jotka tukevat ja sujuvoittavat erityisesti julkisen hallinnon organisaatioiden tiedon käyttöä.

Yhteiskuntamme pohjaa tietoon ja sen vaikuttavaan hyödyntämiseen. Koulutukset antavat julkisen hallinnon organisaatioille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille tukea tiedon jakamiseen, tiedon laadun arviointiin ja tiedon yhteentoimivuuden edistämiseen. 

Nyt julkaistiin seuraavat koulutukset:

  • Tiedot jakoon – julkisen datan jakamisen hyödyt ja toimintatavat
  • Tiedon laatu – laadun merkitys ja kuvaaminen
  • Tiedon yhteentoimivuus – merkitys ja mahdollistajat

Tiedot jakoon -koulutus keskittyy erityisesti kuvaamaan tiedon jakamisen toimintamallia, joka auttaa organisaatioita tiedon jakamisessa.. Tiedon jakamisesta on hyötyä koko yhteiskunnalle, sillä sen myötä luodaan entistä parempia edellytyksiä esimerkiksi tiedolla johtamiselle ja tutkimukselle.
Tiedon laatu -koulutus tekee näkyväksi tiedon laadun merkitystä. Koulutus herättelee tietoaineistojen parissa työskenteleviä pohtimaan laadun merkitystä omassa työssään ja laajemmin koko organisaation tasolla. 

Tiedon yhteentoimivuus -koulutus avaa yhteentoimivuuden merkitystä sekä antaa syötteitä tämän edistämiseen omassa työssä ja yhteistyössä muiden kanssa. Yhteiskunnan palvelut ja toiminnot perustuvat valtavaan määrään erilaista tietoa.  Toimintaa voidaan tehostaa tai luoda uusi palveluja, kun nämä tiedot ovat käytettävissä yhteentoimivina.

Koulutukset on julkaistu osana laajempaa tietopolitiikan Tiedon äärellä -koulutuskokonaisuutta. Koulutuskokonaisuuteen kuuluvat myös Johdatus tietopolitiikkaan -verkkokoulutus ja podcast-sarja ajankohtaisista tietopoliittisista aiheista.

Lisätietoja
Suunnittelija Nico Käräjäoja, puh. 02955 30516, nico.karajaoja(at)gov.fi

Julkisen hallinnon ICT