Hyppää sisältöön
Media

Uusi hanke parantaa julkisten pilvipalveluiden tietosuojaa

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 25.10.2022 9.47
Uutinen
Rakennus ja pilviä taivaalla

Valtiovarainministeriössä on käynnistynyt julkisten pilvipalvelujen tietosuojan kehittämishanke Cirrus, jonka tavoitteena on nopeuttaa julkishallinnon siirtymistä pilvipalveluihin. Hankkeen tavoitteena on vähentää ja poistaa julkisen pilven globaalien alustojen tietosuojaan liittyviä riskejä. Tämä toteutetaan luomalla julkishallinnon vaatimuksiin yhteensovitetut tietosuojan toimintamallit.

Hanketta ohjaa ja rahoittaa valtiovarainministeriö, ja sen toteutuksesta vastaa DigiFinland. Lisäksi hankkeessa on mukana laaja joukko tietosuojan asiantuntijoita eri puolilta Suomea. Hankkeesta järjestettiin perjantaina 7. lokakuuta ensimmäinen virallinen verkostotapaaminen, johon osallistuivat hankkeen kannalta keskeisimmät toimijat ja sidosryhmät. Tilaisuus sisälsi alustuspuheenvuoroja, ryhmätyöskentelyä sekä katsauksen hankkeen seuraaviin askeliin.

Seuraavaksi hankkeessa lähdetään toteuttamaan suunnitteluvaiheessa havaittuja asioita ja niiden pohjalta tehtyjä tavoitepäätöksiä. Vuodenvaihteen jälkeen hankkeessa tullaan käymään globaalien toimittajien kanssa vuoropuhelua tietosuojan toteutumista varmistavista toimintamalleista. Suomen julkinen sektori tulee hyötymään hankkeesta etenkin yhteneväisten tietosuojan toimintamallien myötä.

Lisätietoja: 
Erityisasiantuntija Jyri Vuorikallio, puh. 0295 530 492, jyri.vuorikallio(at)gov.fi