Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Uusi tuottavuuslautakunta aloittaa toimintansa

Valtiovarainministeriö
30.8.2018 13.23
Uutinen

Valtioneuvosto antoi kesäkuussa asetuksen, jolla Suomeen perustettiin riippumaton tuottavuuslautakunta. Lautakunnan toiminta on nyt käynnistynyt ja ensimmäisen toimikauden jäsenet nimitetty.

Tuottavuuslautakunnan tehtävänä on seurata Suomen talouden tuottavuuden ja kilpailukyvyn kehitystä, tuottaa siitä riippumattomat arviot ja julkaista vuosittain tuottavuus- ja kilpailukykyraportti. 

Lautakunta on itsenäinen ja riippumaton asiantuntijaelin, joka toimii valtiovarainministeriön yhteydessä. 

Lautakunnan ensimmäisen toimikauden jäsenet nimitetty

Valtioneuvosto nimitti 30. elokuuta tuottavuuslautakuntaan jäsenet toimikaudeksi 1.9.2018–30.8.2021. 

Lautakunnan puheenjohtajana toimii valtiovarainministeriön finanssineuvos Markku Stenborg (Dos., PhD). Muut jäsenet ovat Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja Mika Maliranta (professori, FT), Palkansaajien tutkimuslaitoksen tutkimuskoordinaattori, ennustepäällikkö Ilkka Kiema (FT, VTT) ja Pellervon taloustutkimus PTT:n ennustepäällikkö Janne Huovari (YTM). Heidän henkilökohtaiset varajäsenet ovat vastaavasti tutkija Nelli Valmari (KTT), tutkimuskoordinaattori Merja Kauhanen (KTT) ja tutkimusjohtaja Olli-Pekka Ruuskanen (KTT). Lautakunnan sihteerinä toimii valtiovarainministeriön finanssiasiantuntija Annaliina Kotilainen (KTT).

Lautakunnan ensimmäinen raportti julkaistaan kevättalvella 2019.

Lisätietoja:

Ylijohtaja Mikko Spolander, puh. 029 553 0006, mikko.spolander(at)vm.fi 
Finanssineuvos Markku Stenborg, puh. 029 553 0124, markku.stenborg(at)vm.fi

Ministeriö Talouspolitiikka