Hyppää sisältöön
Media

Vaikuttavat hankkijat -verkosto vauhdittamaan toimivien toimintamallien skaalaamista

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 31.5.2021 12.10
Tiedote

Kuntaministeri Sirpa Paatero avasi tänään 31.5. Vaikuttavat hankkijat -verkoston toiminnan. Verkosto jakaa hyviä käytäntöjä, vauhdittaa toimivien toimintamallien skaalaamista ja kehittää hankintojen vaikuttavuutta yli organisaatiorajojen. Verkosto toimii osana Hankinta-Suomi toimenpideohjelmaa, jonka tavoitteena on edistää julkisiin hankintoihin käytettävien varojen yhteiskunnallista vaikuttavuutta sekä julkisen talouden kestävyyttä. 

”Kuntien ja valtion vuosittaiset hankinnat yrityksiltä ja järjestöiltä ovat yli 30 miljardia euroa. Vaikuttavien hankkijoiden verkoston hankintayksikköjen osuus summasta on huomattava. On tärkeää, että niiden osaamista hyödynnetään, jotta parhaat hankintamallit saadaan skaalattua laajemmin käyttöön”, sanoo kuntaministeri Sirpa Paatero.

Verkostossa on mukana organisaatiota eri puolelta Suomea ja eri toimialoilta

Verkostoa koordinoidaan osana strategisen johtamisen teemaryhmää, joka on perustettu osana Hankinta-Suomi -toimintaohjelmaa. Verkoston toiminta tähtää organisaatiorajat ylittävään ja ennakoivaan julkisten hankintojen kehittämiseen. 

”Suomessa tehdään hyvää työtä julkisten hankintojen johtamisen kehittämiseksi. Yhteisvoimin saamme enemmän aikaan ja voimme oppia myös muiden kokemuksista.” toteaa verkoston ensimmäinen kiertävä puheenjohtaja Helsingin kaupungin hankintajohtaja Jorma Lamminmäki.
Verkoston aloitustapaamisessa 31.5. keskusteltiin verkostotoiminnan tarpeista ja mahdollisuuksista kansainväliselle yhteistyölle. 

”Vaikuttavat hankkijat -verkoston avulla voidaan luoda täysin uusia yhteistyömalleja ja ratkaisuja julkisiin hankintoihin. Osallistujat muotoilevat toiminnan aktiivisuuden ja luonteen itse. Yhteistyön rajat eivät rajoitu Suomen rajojen sisäpuolelle ja verkoston puitteissa on mahdollista hakea oppeja ja rakentaa kansainvälisesti.” toteavat verkoston tukena toimivan Strateginen johtaminen -teemaryhmän vetäjät Antti Rissanen valtiovarainministeriöstä ja Maria Röykkä Hanselista.

Lisätiedot:

Valtiovarainministeriö:

erityisavustaja: Lauri Finér, puh 041 501 2317, lauri.finer(at)vm.fi
finanssineuvos Tarja Sinivuori-Boldt, puh. 02955 30433, tarja.sinivuori-boldt(at)vm.fi

Kuntaliitto:
johtava lakimies Katariina Huikko, puh. 050 566 4327, katariina.huikko(at)kuntaliitto.fi