Hyppää sisältöön
Media

Valtion kehys- ja budjettitietojärjestelmän toimittajaksi Gofore Oyj

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 19.5.2022 15.00
Tiedote

Valtiovarainministeriö on tehnyt hankintapäätöksen asiantuntijapalveluista, jotka tarvitaan uuden kehys- ja budjettitietojärjestelmän kehitys- ja ylläpitotehtäviin. Asiantuntijapalveluiden toimittajaksi on kilpailutuksen perusteella valittu Gofore Oyj.

Hankinta kattaa kehys- ja talousarviosuunnittelussa käytettävän tietojärjestelmän sekä budjettitietojen julkaisuun ja visualisointiin tarkoitetun verkkosivuston. Tavoitteena on, että uusi järjestelmä on tuotantokäytössä syksyllä 2024 ja budjettiverkkosivusto saman vuoden loppuun mennessä. Järjestelmä toteutetaan ketterän kehityksen menetelmällä. Hankinta kattaa myös järjestelmän ylläpidon seitsemäksi vuodeksi. 

Hankinnan tavoitteena on tehostaa kehys- ja talousarvioprosesseja ja niissä tuotettavan tiedon laatimista sekä parantaa tiedon käytettävyyttä. Lisäksi hankinnassa on otettu huomioon järjestelmän korostuneet varautumis- ja jatkuvuusvaateet.

Valtion kehys- ja budjettitietojärjestelmä kilpailutettiin 4.3.‒11.4.2022. Kilpailutuksessa käytettiin julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetussa laissa eli hankintalaissa tarkoitettua avointa menettelyä. Tarjousten valintaperusteena käytettiin kokonaistaloudellista edullisuutta. Kokonaistaloudellisesti edullisin oli tarjous, joka oli hinta-laatusuhteeltaan paras. Lopullinen hankinta edellyttää vielä valtiovarainministeriön ja Gofore Oyj:n välistä sopimusta.

Lisätietoja:

Budjettineuvos Juha Halonen, puh. 02955 30435, juha.halonen(at)gov.fi

Julkisen hallinnon ICT Talouspolitiikka