Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Valtioneuvosto myönsi valtiontakauksen Tallink Silja Oy:n lainalle

Valtiovarainministeriö
19.11.2020 14.09
Tiedote
Kontteja satamassa

Valtioneuvosto hyväksyi varustamoyhtiö Tallink Silja Oy:n ottamalle 100 miljoonan euron lainalle enintään 90 miljoonan euron valtiontakauksen osana huoltovarmuuskriittisille varustamoille suunnattua takausohjelmaa. Myönnetyllä takauksella pyritään turvaamaan Tallink Siljan maksuvalmius ja yhtiön toiminta koronakriisistä aiheutuneen poikkeustilanteen yli.

Matkustaja- ja tavaraliikennettä hoitavien varustamoiden toiminta on kärsinyt merkittävästi koronakriisin vaikutuksista. Koronakriisistä aiheutunut kysynnän väheneminen ja matkustusrajoitukset ovat johtaneet siihen, että matkustajaliikenne on ollut keväästä alkaen hyvin rajallista.

Valtioneuvostolle annettiin valtuus myöntää huoltovarmuuskriittisten varustamojen toiminnan turvaamiseen valtiontakauksia enintään 600 miljoonan euron määrään saakka vuoden 2020 toisessa lisätalousarviossa. Takausvaltuus on voimassa tämän vuoden loppuun asti.

Takaukset annetaan Euroopan komission antamien koronakriisiin liittyvien väliaikaisten valtiontukisääntöjen mukaisesti. Komissio on hyväksynyt varustamoiden valtiontakausohjelman ehdot ja takauksien antamisen 90 prosentin määrälle lainoista.

Väliaikaiset valtiontukisäännöt mahdollistavat yritysrahoituksen saatavuuden

EU on joustavoittanut valtiontukisääntöjään tilapäisesti, jotta jäsenvaltiot voivat turvata erityisesti yritysrahoituksen saatavuuden ja yritysten maksuvalmiuden koronakriisin aikana. 

Jäsenvaltioiden on ilmoitettava komissiolle kaikista tilapäisten sääntöjen mukaisista toimista. Lisäksi komission on hyväksyttävä toimet ennen kuin ne voidaan ottaa käyttöön.

Lisätietoja:
Osastopäällikkö Pauli Kariniemi, puh. 02955 30210, etunimi.sukunimi(at)vm.fi