Hyppää sisältöön
Media

Valtionhallinnon hankinnat julkaistaan kilpailutuskalenterissa

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 8.3.2017 14.09
Uutinen

Valtion virastojen ja laitosten hankintasuunnitelmien pohjalta koottu valtion kilpailutuskalenteri julkaistiin 7.3.2017. Valtion yhteishankintayksikkö Hansel on koonnut valtiovarainministeriön toimeksiannosta kilpailutuskalenterin, joka antaa yrityksille tietoa valtion tulevista hankinnoista ja lisää hankintatoimen avoimuutta.

Yritykset saavat ajantasaista tietoa valtion hankintasuunnitelmista ja kilpailutuksista

Kilpailutuskalenterin avulla yritysten on nykyistä helpompi varautua valtionhallinnon tarjouskilpailuihin. Kilpailutusten ennakkotietojen julkaisemisella halutaan lisätä innovatiivisten palvelujen ja tuotteiden tarjoamista tai kokonaan uusien toimintamallien tarjoamista valtiolle.

Kilpailutuskalenterin käyttöönotto tehostaa valtion toimintaa myös sisäisesti, kun eri organisaatiot ovat tietoisia toistensa hankintasuunnitelmista. Valtion organisaatiot voivat yhdistää samankaltaisia hankintojaan yhdeksi tarjouskilpailuksi tai hyödyntää aikaisempien kilpailutusten kokemuksia hankintojen suunnittelussa. Kilpailutuskalenterissa julkaistut tiedot eivät sido hankintayksikköä. Viralliset hankintailmoitukset julkaistaan edelleen hankintailmoitus­portaalissa.

Valtion hankintatoimi digitalisoidaan vuoteen 2019 mennessä

Valtionhallinnon hankintatoimi digitalisoidaan vuoteen 2019 mennessä. Koko hankintaprosessi yhtenäistetään hankintojen suunnittelusta aina maksatukseen.

Sähköinen kilpailutuskalenteri on osa Valtionhankintojen digitalisointi –ohjelmaa. Ohjelman tavoitteina on, että valtio koetaan yritysten suuntaan luotettavana ja houkuttelevana sopimuskumppanina ja valtiolle tarjoaminen on helppoa. Valtion käytännöt hankinnoissa ovat jatkossa yhtenäisiä ja turha byrokratia on karsittu pois.

Toteutusohjelma on valtiovarainministeriön vastuulla. Kilpailutuskalenteri on ensimmäinen käyttöönotettava palvelu ohjelmakokonaisuudesta.

Lisätietoja:

Kilpailutuskalenteri (Hanselin verkkosivuilla)

Valtion hankintojen digitalisointi (VM:n verkkosivuilla)

Neuvotteleva virkamies Hannu Koivurinta, puh. 0295 530 117, [email protected]
Hankintatoimen kehittämisyksikön päällikkö Kalle Pinni, puh. 0294 444 252, [email protected]

Anu Vehviläinen Hallintopolitiikka