Hyppää sisältöön
Media

Valtiovarainministeri Saarikon esikunta nimitettiin

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 1.6.2021 12.42
Tiedote

Valtiovarainministeri Annika Saarikon esikunta on järjestäytynyt. Uutena henkilönä erityisavustajan tehtävissä aloittaa Saarikon kutsusta kardiologi Antti Kivelä.

Valtiovarainministerin valtiosihteerinä jatkaa Maria Kaisa Aula. Aiemmin Aula on työskennellyt muun muassa lapsiasiavaltuutettuna, pääministerin erityisavustajana ja kansanedustajana. 

Saarikon erityisavustajina toimivat Ann-Mari Kemell (talous- ja veropolitiikka), Riikka Pakarinen (EU- ja kansainväliset asiat), Antti Kivelä (kunta- ja hallintopolitiikka, monipaikkaisuus) ja Silja Silvasti (kotimaan politiikka, viestintä).

Kemell on toiminut valtiovarainministeri Lintilän, Kulmunin ja Vanhasen veropoliittisena erityisavustajana. Aiemmin Kemell on työskennellyt Keskuskauppakamarissa talous- ja elinkeinopolitiikasta vastaavana johtajana, valtiovarainministeriössä erityisasiantuntijana sekä Verohallinnossa ylitarkastajana.

Pakarinen on toiminut aiemmin muun muassa Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtajana, europarlamentaarikkona, pääministerin EU-asioiden neuvonantajana sekä keskustan varapuheenjohtajana. 

Kivelä on tehnyt työuransa sisätautien ja kardiologian erikoislääkärinä, josta suurimman osan hän on työskennellyt Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Viimeiset 4 vuotta Kivelä on toiminut Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtajana ja Pohjois-Savon maakuntaliiton valtuuston 2. varapuheenjohtajana. Kivelä aloittaa tehtävässään 10. kesäkuuta. 

Silvasti on toiminut Saarikon erityisavustajana jo aiemmin opetus- ja kulttuuriministeriössä. Hän on työskennellyt myös Nuorisoalan kattojärjestö Allianssissa sekä Suomen ylioppilaskuntien liitossa. 

Keskustan ministeriryhmän valtiosihteerinä jatkaa Anna-Mari Vimpari ja ministeriryhmän erityisavustajana Tuomas Vanhanen.

Lisätietoja:
Valtiosihteeri Anna-Mari Vimpari, puh. 040 722 7028, anna-mari.vimpari(at)vm.fi 


 

Annika Saarikko Ministeriö Talouspolitiikka