Hyppää sisältöön
Media

EU-kokoukset
Valtiovarainministerit keskustelevat pankkiunionista ja EU:n elpymis- ja palautumistukivälineen toimeenpanosta

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 3.5.2022 10.26
Tiedote
EU-lippu

Valtiovarainministeri Annika Saarikko edustaa Suomea valtiovarainministerien epävirallisessa kokouksessa ja euroryhmän videokokouksessa tiistaina 3. toukokuuta. 

Valtiovarainministerien epävirallisessa videokokouksessa hyväksytään Ruotsin ja Bulgarian elpymis- ja palautumissuunnitelmien toimeenpanopäätökset. Ylimääräinen euroryhmä kokoontuu laajennetussa kokoonpanossa ja käsittelee pankkiunionin syventämisen toimintasuunnitelmaa. Euroryhmän on määrä valmistella kesäkuuhun 2022 mennessä vaiheittainen ja aikataulutettu toimintasuunnitelma pankkiunionin syventämisestä.

Ministeri Saarikko osallistuu molempiin kokouksiin videoyhteydellä.

Lisätietoja:  

Finanssineuvos Susanna Ikonen, puh. 0295 530 049, susanna.ikonen(at)gov.fi 
Ministerin erityisavustaja Petra Schulze Steinen, puh. 040 671 7278, petra.schulze-steinen(at)gov.fi 

Talous- ja rahoitusasioiden neuvosto (Ecofin) on yksi EU:n neuvoston kokoonpanoista. Ecofin päättää vastuualueensa EU-lainsäädännöstä useimmiten yhteistyössä EU:n parlamentin kanssa. Tehtäviin sisältyy myös jäsenmaiden talouspolitiikan koordinointi. Ecofin-neuvostoon kuuluvat EU-maiden valtiovarainministerit. 

Euroryhmä on epävirallinen elin, jonka tehtävänä on koordinoida euromaiden talouspolitiikkaa ja edistää talouskasvua. Ryhmään kuuluvat euromaiden valtiovarainministerit. Euroryhmä tekee poliittisia linjauksia mutta ei päätä esimerkiksi lainsäädännöstä.  

Annika Saarikko Rahoitusmarkkinat Talousnäkymät Talouspolitiikka