Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Valtorin toimitusjohtaja vaihtuu

Valtiovarainministeriö
12.1.2021 18.26
Tiedote

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin toimitusjohtaja Pasi Lehmus on irtisanoutunut tehtävästään. Valtiovarainministeriö käynnistää välittömästi uuden toimitusjohtajan valintaprosessin. Valtorin toimitusjohtajan virka täytetään 1.5.2021 lukien viiden vuoden määräajaksi.

Valtorin nykyinen toimitusjohtaja Pasi Lehmus jatkaa tehtävässään 30.4.2021 asti ja siirtyy 1.5.2021 alkaen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) uudeksi tietohallintojohtajaksi.

Valtorin tehtävänä on rakentaa yhdessä asiakkaana olevien virastojen kanssa digitaalista Suomea ja mahdollistaa valtionhallinnon työn sujumisen toimivien ja turvallisten palvelujen avulla. Valtorin asiakkaita ovat muun muassa kaikki valtionhallinnon virastot ja laitokset.

”Valtorin toimintaa on kehitetty määrätietoisesti ja tuloksellisesti Pasi Lehmuksen johdolla usean vuoden ajan. Asiakastyytyväisyys on parantunut ja palveluiden toimintavarmuus on hyvällä tasolla. Covid-19 –pandemian aiheuttamia tietoteknisiä haasteita on myös hoidettu kiitettävällä tavalla. Kiitän Pasi Lehmusta hyvästä työstä” toteaa alivaltiosihteeri Päivi Nerg.

Toimitusjohtajan virka on tarkoitus ilmoittaa haettavaksi lähiaikoina.

Lisätietoja:

Hallintopolitiikan alivaltiosihteeri Päivi Nerg, p. 0295 530 149, paivi.nerg(at)vm.fi 
 

Digitalisoituminen Hallintopolitiikka Julkisen hallinnon ICT Valtiovarainministeriö