Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Vanhusneuvostopäivä 2018 - Vanhusvoimaa vaikuttamiseen ja osallisuuteen!

Valtiovarainministeriö
7.11.2018 8.00
Tiedote

Miten maakunta- ja sote-uudistus vaikuttaa vanhusneuvostojen toimintaan? Miten saadaan vanhusneuvostojen ääni entistä paremmin kuuluviin? Miten vanhuuteen tulisi varautua niin yhteisöllisesti kuin yksilönkin näkökulmasta? Valtiovarainministeriön Avoin hallinto -hanke, sosiaali- ja terveysministeriö, Vanhustyön keskusliitto ja Valli ry järjestävät yhteistyössä Vanhusneuvostopäivän 7.11.2018 kello 10 -15.00 Helsingissä. Tilaisuuteen voi osallistua myös videoyhteyden kautta: https://prospectumlive.com/event/avoinhallinto_20181107

Tänä vuonna teemoina ovat maakunta ja sote-uudistuksen vaikutukset vanhusneuvostojen toimintaan. Aamupäivällä pohditaan, miten vanhusneuvostojen ääni saadaan entistä paremmin kuuluviin. Iltapäivän teemana on vanhuuteen varautuminen niin yhteisöllisesti kuin yksilönkin näkökulmasta. Päivä koostuu tietopohjasta, esimerkeistä, hyvistä käytännöistä, ideoinnista ja keskustelusta.

Tilaisuus on tarkoitettu kuntien ja alueiden vanhusneuvostoille sekä tilaisuuden teemoista kiinnostuneille muille sidosryhmille ja yhteistyökumppaneille.

Vanhusneuvostopäivä on Avoimen hallinnon ohjelman (www.avoinhallinto.fi) yhdessä ministeriöiden ja kansalaisjärjestöjen kanssa järjestämä vuotuinen yhteistyötilaisuus. Avoimen hallinnon ohjelman yhtenä tavoitteena on kaikkien osallisuuden edistäminen.

Tilaisuuteen voi osallistua myös videoyhteyden kautta: https://prospectumlive.com/event/avoinhallinto_20181107

Tilaisuuden ohjelma: https://avoinhallinto.fi/tapahtumat/vanhusneuvostopaiva-2018/

#vanhusneuvosto2018

Avoin hallinto Hallintopolitiikka Ministeriö Valtiovarainministeriö