Hyppää sisältöön
Media

Verohallinnon tietotekniikkapalveluita hoitanut Tietokarhu Oy on purettu

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 28.9.2021 12.09
Tiedote

Tietokarhu Oy asetettiin selvitystilaan 1.1.2021 lukien, minkä seurauksena yhtiö on nyt purettu. Tietokarhu Oy:n omistajat eli valtio ja TietoEVRY Oyj päättivät yhtiön purkautumisesta tänään 28. syyskuuta.

Selvitystilan aikana yhtiö on maksanut pois kaikki velkansa ja irtisanonut liiketoimintaa ja hallintoa koskettavat sopimuksensa eri sidosryhmien kanssa. Yhtiön varat on jaettu omistajille heidän omistusosuuksiensa mukaisessa suhteessa. Valtioneuvosto oikeutti 17.9.2020 valtiovarainministeriön hyväksymään valtion puolesta yhtiön selvitystilaan asettamisen.

Tietokarhu Oy on osaltaan vastannut siitä, että Verohallinnon tietojärjestelmät mahdollistavat verotuksen toimittamisen ajallaan ja oikein. Verohallinto käynnisti vuonna 2013 Valmis-hankkeen, jonka tarkoituksena oli uudistaa verohallinnon tietojärjestelmiä sekä korvata vaiheittain verohallinnon tietojärjestelmät valmisohjelmistolla. Valmisohjelmistoon siirtymistä ja yhtiön hallittua alasajoa on tehty suunnitelmallisesti osapuolten kesken hyvässä yhteistyössä.

Tietokarhu Oy perustettiin vuonna 1997 TT Tieto Oy:n (nykyisin TietoEVRY Oyj) ja valtion yhteisyritykseksi hoitamaan Verohallinnon tietotekniikkapalveluita. Valtiolla on ollut 20 prosentin omistusosuus ja 80 prosentin äänivaltaosuus Tietokarhu Oy:ssä. TietoEVRY Oyj on omistanut 80 prosenttia Tietokarhun osakkeista ja sillä on ollut 20 prosenttia yhtiön äänivallasta.

Lisätietoja:

Hallinto- ja kehitysjohtaja Irja Peltonen, puh. 0295 530 138, irja.peltonen(at)gov.fi 
Hallitusneuvos Salla Kalsi, valtiovarainministeriö, puh. 0295 530 430, salla.kalsi(at)gov.fi
TietoEVRYn viestintä, puh. 040 570 4072, news(at)tietoevry.com