Hyppää sisältöön
Media

Verohallinnon tietotekniikkapalveluita hoitavan Tietokarhun erityistehtävä päättyy – valtiovarainministeriö oikeutetaan hyväksymään yhtiön asettaminen selvitystilaan

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 17.9.2020 13.18
Tiedote
Viivakoodeja.

Valtioneuvosto oikeuttaa valtiovarainministeriön hyväksymään valtion puolesta Tietokarhu Oy:n asettamisen selvitystilaan. Valtioneuvon yleisistunto hyväksyi asian torstaina.

Tietokarhu Oy on perustettu vuonna 1997 TT Tieto Oy:n (nykyisin TietoEVRY Oyj) ja valtion yhteisyritykseksi hoitamaan Verohallinnon tietotekniikkapalveluita. Valtiolla on 20 prosentin omistusosuus ja 80 prosentin äänivaltaosuus Tietokarhu Oy:ssä. TietoEVRY Oyj omistaa puolestaan 80 prosenttia Tietokarhun osakkeista ja sillä on 20 prosenttia yhtiön äänivallasta.

Valtioneuvoston omistajapoliittisen periaatepäätöksen mukaan Tietokarhu Oy:n erityistehtävänä on vastata osaltaan siitä, että Verohallinnon tietojärjestelmät mahdollistavat verotuksen toimittamisen ajallaan ja oikein. Verohallinnon siirtyessä uuden valmisohjelmistopohjaisen tietojärjestelmän käyttöön Tietokarhu Oy:n erityistehtävä päättyy vuoden 2020 lopussa. Verohallinnon uuden tietojärjestelmän käyttöönoton jälkeen valtiolla ei ole enää erityistä tarvetta Tietokarhu Oy:lle, joten se voidaan ajaa hallitusti alas.

Tietokarhu Oy:n selvitystilaan asettamisesta päättävät yhtiön osakkeenomistajat yhtiökokouksessa myöhemmin lokakuussa. Tietokarhu Oy:n selvitysmenettelyn tarkoituksena on yhtiön varallisuusaseman selvittäminen, tarpeellisen omaisuusmäärän muuttaminen rahaksi, velkojen maksaminen sekä ylijäämän eli nettovarallisuuden suorittaminen osakkeenomistajille.

Lisätietoja:
hallinto- ja kehitysjohtaja Juha Majanen, puh. 0295 530 247, juha.majanen(at)vm.fi