Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ville-Veikko Ahonen maakuntauudistuksen toimeenpanon koordinaattoriksi

Valtiovarainministeriö
19.9.2017 15.00
Tiedote

Filosofian maisteri Ville-Veikko Ahonen on nimetty maakuntauudistuksen toimeenpanon koordinaattorin tehtävään 1.10.2017 alkaen. Maakuntauudistuksen toimeenpanon koordinaattorin tehtävällä tehostetaan operatiivista toimeenpanoa ja sen kokonaisuuden hallintaa sekä selkeytetään vastuita strategisesta ja operatiivisesta yhteensovittamisesta ja johtamisesta.

Maakuntauudistuksen toimeenpanon koordinaattori toimii uudistuksen valtakunnallisen operatiivisen toimeenpanon käytännön johtajana ja yhteen sovittajana. Keskeisin tehtävä on vastata siitä, että kaikki uudistuksen toimeenpanoon liittyvä valtakunnallinen valmistelu on organisoitu ja resursoitu riittävästi uudistuksen tavoitteet ja aikataulut huomioiden. Toimeenpanon koordinaattori ohjaa myös uudistuksen toimeenpanossa ministeriöiden yhteisen tilannekeskuksen toimintaa.

Uudistusten operatiivinen toimeenpano jakautuu jatkossa maakuntien perustamiseen ja sen tukemiseen, jota hoitaa maakunta- ja sote-uudistuksen muutosjohtajisto sekä valtakunnalliseen toimeenpanoon, jonka menestyksellinen hoitaminen vaatii asiaa päätoimisesti hoitavan henkilön.

Tehtävä on määräaikainen ja sidottu maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanon aikatauluihin. Ville-Veikko Ahonen työskentelee tällä hetkellä valtiovarainministeriössä kunta- ja aluehallinto-osastolla neuvottelevan virkamiehen tehtävässä.

Lisätiedot

Osastopäällikkö, ylijohtaja Jani Pitkäniemi, puh. 0295 530 494, jani.pitkaniemi(at)vm.fi

hallintopolitiikan alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti, puh 0295 163 012, tuomas.poysti(at)vm.fi

Hallintopolitiikka Kunta-asiat aluehallintouudistus alueuudistus-arkisto reformit sote-uudistus