Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Hallitus tukee pankkien häiriönsietokyvyn vahvistamista

Valtiovarainministeriö
9.2.2017 13.28
Uutinen

Hallitus tukee EU:n komission ehdotusten tavoitetta vahvistaa eurooppalaista luottolaitossektoria ja vähentää pankkijärjestelmän riskejä. Ehdotetut toimet eivät kuitenkaan ole riittävä pohja pankkiunionin syventämiselle.

Komissio antoi 23. marraskuuta ehdotukset EU:n lainsäädännön muutoksista, joiden tavoitteena on vahvistaa pankkien häiriönsietokykyä. Komissio esittää muutoksia sekä luottolaitosten vakavaraisuus- että kriisinratkaisusääntelyyn.

Ehdotetuin toimin muun muassa saatettaisiin Baselin pankkivalvontakomiteassa ja G20-tasolla sovittuja kansainvälisiä standardeja osaksi EU:n lainsäädäntöä. Samalla komissio ehdottaa toimia, joilla pyritään yksinkertaistamaan sääntelyä ja edistämään luottolaitosten rahoitusta infrastruktuurihankkeille ja pk-yrityksille.

Hallitus lähetti komission esityksistä eduskunnalle kaksi U-kirjelmää torstaina 9. helmikuuta. U-kirjelmää käytetään EU-asioissa silloin, kun on kyse EU:n lainsäädäntöehdotuksesta tai muusta eduskunnan toimivaltaan kuuluvasta ehdotuksesta.

Hallituksen kirjelmät julkaistaan päätökset-sivulla.

Lisätietoja:

Neuvotteleva virkamies Virva Walo (pankkien vakavaraisuusvaatimukset), puh. 02955 30533, virva.walo(at)vm.fi
Neuvotteleva virkamies Jaakko Weuro (kriisinratkaisusääntely ja pankkiunioni), puh. 02955 30302, jaakko.weuro(at)vm.fi