Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Hallitusohjelmaa tutkitaan syyskuussa ihmiskeskeiset digilasit päässä

Valtiovarainministeriö 16.8.2019 16.03
Uutinen

Valtiovarainministeriö järjestää yhteistyössä eri ministeriöiden kanssa 6. syyskuuta digitalisaation suunnannäyttäjien kokoontumisajot Helsingin Wanhassa Satamassa. Suunnannäyttäjät-tapahtumassa lähdetään tutkimusmatkalle uuden hallitusohjelman digi- ja tietopolitiikan teemoihin.

Tapahtuman avaa kunta- ja uudistusministeri Sirpa Paatero. Julkishallinnon digitalisoitumisesta ovat keskustelemassa myös valtiovarainministeriön alivaltiosihteeri Päivi Nerg sekä Motivan toimitusjohtaja Vesa Silfver.

Hallitusohjelman teemoja työstetään tapahtumassa eteenpäin yhdessä työpajatyöskentelyn keinoin. Käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa digitalisoituvat osallistumisoikeudet, tekoälyn eettinen hyödyntäminen, 2020-luvun kansalaislähtöinen julkishallinto sekä kestävän kehityksen teknologiat ilmastonmuutoksen hillitsijöinä. Tapahtumassa kerätään ideoita ja muodostetaan konkreettisia toimenpide-ehdotuksia teemojen eteenpäinviemiseksi. 

”Ihmiskeskeisen hallinnon rakentumisessa on kyse isosta toimintakulttuurin ja -tapojen muutoksesta, joka ei rajaudu yhteen tai useampaan politiikan sektoriin tai hallinnon alaan, vaan koskettaa meitä kaikkia. Juuri siksi hallitusohjelman teemoja halutaankin työstää eteenpäin laajalla rintamalla. Haluamme näin osaltamme lunastaa hallitusohjelman lupausta hallinnon jatkuvasta oppimisesta sekä uudenlaisesta vuorovaikutuksesta. Tilaisuuteen ovat tervetulleita laajasti eri alojen viranomaiset niin valtioilla kuin kunnissa sekä yksityisen sektorin ja kansalaisyhteiskunnan toimijat", valtiovarainministeriön kehittämispäällikkö Virpi Einola-Pekkinen kertoo.

Tapahtuman ohjelmaan ja tapahtumassa käsiteltäviin teemoihin voi tutustua tarkemmin osoitteessa vm.fi/suunnannayttajat.

Lisätietoja:

Kehittämispäällikkö Virpi Einola-Pekkinen, puh. 02955 30 233, virpi.einola-pekkinen(at)vm.fi
Hankekoordinaattori Sanna Juutinen, puh. 02955 30 506, sanna.juutinen(at)vm.fi
Neuvotteleva virkamies Suvi Savolainen, puh. 02955 30 122, suvi.savolainen(at)vm.fi